به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته سلسله حوادث مشکوکی در برخی نقاط عراق به وقوع پیوسته است. ازجمله این حوادث میتوان به انفجارهای شبانگاهی دوشنبه هفته جاری اشاره کرد. در ادامه اتفاقات مشکوک در عراق، استان «میسان» شاهد وقوع سه انفجار بود.
انفجار اول، یکی از مجتمعهای خیریه را هدف قرار داد. این درحالی است که در انفجار دوم یکی از مراکز پزشکی وابسته به عصائب اهل الحق هدف قرار گرفت. در همین حال، انفجار سوم نیز در منطقه «الاسکان» واقع در استان میسان رخ داد. این حوادث مشکوک که رد پای بقایای رژیم بعث در آنها به چشم میخورد درحالی به وقوع میپیوندد که شدت و حدت اعتراضات مردمی در عراق در مقایسه با روزهای گذشته فروکش کرده است.
پیش از این حوادث نیز، نفوذیها شهرهای مقدس عراق به ویژه نجف اشرف را هدف اقدامات خرابکارانه خود قرار داده بودند. ازجمله این حوادث میتوان به آتش زدن کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر نجف اشرف اشاره کرد که توسط عوامل نفوذی و خرابکاران انجام شد؛ مسألهای که علیرغم ادعاهای شبکههای سعودی و آمریکایی هیچ ارتباطی با معترضان عراقی نداشت.
اقدامی دیگری که خرابکاران و عوامل نفوذی انجام دادند، آتش زدن مرقد «سید محمد باقر حکیم» در شهر نجف اشرف بود. اغتشاشگران و آشوب طلبان با این اقدام خود در واقع تلاش کردند تا بحران در عراق را به شهرهای مذهبی ازجمله نجف اشرف بکشانند و آیت الله سیستانی با هشدار به موقع خود به تظاهرات کنندگان گوشزد کرد تا ضمن هوشیاری در برابر توطئه ها، نفوذیها را شناسایی و از آنها دوری گزینند.
تمامی این تحولات در حالی است که برخی طرفهای داخلی نیز در همان پازلی فعالیت میکنند که از سوی دشمنان خارجی برای عراق طراحی شده است. این طرفهای داخلی ضمن نادیده گرفتن اوضاع امنیتی کنونی عراق، با انتشار بیانیههای مختلف و یا انتشار توئیتهای گوناگون اقدام به تحریک مردم میکنند؛ اقدامی که بدون شک در تشدید هرج و مرج در عراق نمیتواند بی تأثیر باشد.
هدف اصلی و اساسی این طرفهای داخلی از اقدامات تحریک آمیز خود در واقع کسب منافع و دستاوردهای سیاسی است؛ هرچند که آنها همواره تأکید میکنند به دنبال تحقق منافع سیاسی نبوده و تنها با اهداف ملی دست به فراخوان برگزاری تظاهرات گسترده میزنند. اخیرا نیز شاهد آن بوده ایم که برخی طرفهای داخلی در عراق با هدف جلب توجه اقشار مختلف مردم گزینه «امنیتی جلوه دادن فضای موجود» علیه خود را در دستور کار خود قرار داده اند.
این درحالی است که وزارت دفاع عراق با صدور بیانیهای قویا وجود هرگونه سوء قصد افراد ناشناس علیه سران برخی احزاب را رد و اعلام کرد که فضا علیه شخصیتهای سیاسی به هیچ وجه امنیتی نیست. بنابراین، پر واضح است که برخی طرفهای داخلی در حال موج سواری بر اعتراضات مردمی هستند تا از رهگذر این اعتراضات، به دستاوردهای سیاسی برای خود برسند.
این تلاشها درحالی است که پیشتر آیت الله سیستانی، مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق در رهنمودهایی ضمن هشدار نسبت به تحرکات نفوذی ها، گفته بود: «نیروهای امنیتی باید حامی تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز باشند. تظاهرات کنندگان هم نباید به خرابکاران اجازه دهند که تحت عنوان تظاهرات کننده به صفوف آنها نفوذ و اقدام به حمله به نیروهای امنیتی و تخریب اموال عمومی و خصوصی کنند و به منافع شهروندان لطمه بزنند».
علاوه بر این، شخصیتها و سران احزاب و جریانهای سیاسی در عراق نیز موضع قاطعانهای در قبال نفوذیها که بقایای رژیم بعثی هستههای اصلی آنها را تشکیل میدهند، اتخاذ کرده اند. درهمین ارتباط، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق در سخنانی از تظاهراتکنندگان خواست که نفوذیها را شناسایی و آنها را صف خود جدا کنند. وی همچنین اقدام نفوذیها در تعرض به اموال عمومی برای منحرفسازی روند مسالمتآمیز تظاهرات را مردود دانست.
افزون بر این، «قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق نیز درباره تحرکات مشکوک نفوذی هاِ تحت الحمایه آمریکا و غرب هشدار داد. وی در سخنانی در همین خصوص بر لزوم وحدت مردم عراق در برابر توطئه قدتهای خارجی که قصد خرابکاری اعتراضات این کشور را دارند، تاکید کرد.
بنابراین، پر واضح است که امروز اقشار مختلف عراق به تحرکات مشکوک نفوذیها در این کشور پی برده اند و به خوبی میدانند که هدف اصلی و اساسی نفوذیها ترویج نا امنی در عراق است. درست به همین دلیل است که جملگی مردم عراق همواره خود را ملزم به گوش فرا دادن به رهنمودهای مرجعیت میدانند.
بر اساس آنچه که گفته شد، واضح است که توطئه بزرگی علیه عراق تدارک دیده شده است که هدف اصلی و اساسی آن ترویج هرج و مرج در این کشور است. نفوذیها و عوامل خرابکار تمام تلاش خود را برای پیاده سازی سناریوی کشته سازی به کار گرفته اند و علیرغم هشدارهای مرجعیت عالیقدر عراق درخصوص متمرکز شدن بر شناسایی این عناصر نفوذی و خرابکار، برخی طرفهای داخلی به دنبال تحقق خواستههای سیاسی خود هستند.
در هر صورت، ناگفته پیداست که در سایه حضور نیروهای مسلح قدرتمند و همچنین نیروهای مخلص حشد شعبی در صحنه نظامی عراق، مزدوران بیگانگان و همچنین نفوذیهای تحت الحمایه آمریکا، غرب و عربستان سعودی نخواهند توانست عراق را به صحنه آشوبهای بیپایان تبدیل سازند؛ کما اینکه تمامی نقشههای آنها در این زمینه پس از شکست داعش در سال ۲۰۱۷ با ناکامی مواجه شده است.
منبع: مهر
انتهای پیام/