رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: عملکرد موفق شورا و شهرداری در میزان رضایتمندی و مشارکت مردم در پروژه‌های عمرانی و اقدامات خدماتی و فرهنگی نمایان می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،شهرام دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در نشست مشترک شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با اعضای شورا و شهردار کاشان اظهار کرد: از مهم‌ترین وظایف شورای شهر حمایت از شهرداری، هدایت و سیاست گذاری است و همچنین نظارت بر امور شهرداری است.

او ادامه داد: بزرگترین موفقیت شورا و شهرداری زمانی است که مشارکت مردم افزایش یابد. هرچقدر بگوییم که پروژه‌های عمرانی و کار‌های خدماتی و فرهنگی انجام داده ایم، نمی‌توانیم ادعای موفقیت داشته باشیم و اگر آمار و ارقام هم ارائه بدهیم، هیچکدام نشانگر موفقیت ما نیست. موفقیت شورا و شهرداری زمانی است که مردم در پروژه‌ها مشارکت کنند و رضایت داشته باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: با این حال در حال حاضر مشکلات زیادی داریم و در شهرداری تبریز فقط ۱۸ درصد درآمد پایدار داریم و سایر درآمد‌ها از روش‌های مختلف از جمله ماده ۱۰۰ و تراکم فروشی و تغییر کاربری و ... فراهم می‌شود.

او افزود: اکنون لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها در مجلس مطرح است و ۱۱ ماده آن تصویب شده که اگر به صورت کلی تصویب شود، می‌تواند اقدام قانونی خوب و کمک کننده باشد و شاید درآمد پایدار شهرداری‌ها را به حدود ۴۰ درصد برساند.

دبیری گفت: البته دولت هم در شرایط موجود مشکل مالی دارد و سال هاست که به حوزه حمل و نقل کمک نمی‌کند. پیش‌تر ۵۰ درصد پول مترو را دولت می‌داد و یا برای خرید اتوبوس‌ها بودجه مناسبی تعلق می‌گرفت، اما چند سال است که این کمک‌ها قطع شده و خود شهرداری‌ها در این زمینه فعالیت می‌کنند.

او یادآور شد: در حال حاضر احداث هر کیلومتر مترو ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و این در حالی است که کل بودجه عمرانی استان آذربایجان شرقی حدود همان ۴۰۰ میلیارد است و این یعنی با کل بودجه عمرانی استان ما فقط می‌توان یک کیلومتر مترو احداث کرد. با این حال، اما اکنون خط ۱ مترو تبریز تقریبا آماده شده و تا پایان سال به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این نشست در خصوص اهداف سفر اعضای شورای شهر و شهردار تبریز به کاشان، گفت: هدف از سفر به کاشان، استفاده از تجربیات مدیران شهری کاشان در زمینه گردشگری است. در این شهر قدم‌های خوبی از جمله تملک بموقع خانه‌های قدیمی برداشته شده و ما نیز در این زمینه در تبریز اقداماتی انجام داده ایم، اما برای تملک خانه‌های قدیمی تبریز بودجه زیادی می‌خواهد که برای شهرداری امکان پذیر نیست.

او با بیان اینکه مشکل گردشگری در تمام کشور وجود دارد، اظهار کرد: در کشور‌های مختلف، سالانه حدود دوهزار میلیارد دلار درآمدزایی ایجاد می‌شود و متاسفانه سهم کشور ما فقط پنج میلیارد دلار است که رقم بسیار پائینی است و این در شرایطی است که جاذبه‌ها و توان گردشگری کشور ما زیاد است.

دبیری عنوان کرد: ما جزو ۲۰ کشور نخست از لحاظ آثار باستانی و گردشگاه‌های طبیعی هستیم، اما نتوانسته ایم استفاده درستی از این پتانسیل داشته باشیم. چنانچه برنامه ریزی درستی داشته باشیم، می‌توانیم از صنعت گردشگری که سومین صنعت بزرگ دنیا پس از نفت و خودرو است، درآمدزایی خوبی داشته باشیم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.