به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منجمان با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر یک سیاره عجیب کشف کردهاند که «جو» ندارد.
تلسکوپ فضایی اسپیتزر یک تلسکوپ فضایی در آغاز (SIRTF اسآیآرتیاف)، در طول موج مادون قرمز بود. این چهارمین و آخرین مرحله از پروژه برنامه بزرگ تلسکوپهای ناسا است؛ در حال حاضر تیم نجومی این تلسکوپ تحت سرپرستی رابرت گوترموث از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونیان اداره میشود.
اسپیتزر تصویری از سیارات فراخورشیدی LHS ۳۸۴۴b ارائه کرده که ممکن است آنها دارای یک سطح صخرهای شبیه به ماه کره زمین باشند.این تصویر از یک نظریه که سیارات در مدار ستارههای کوچک و دور مستعد فقدان جو هستند را پشتیبانی میکند.
منجمان با استفاده از تلسکوپ فضایی Spitzer ناسا، سیارهای به نام LHS ۳۸۴۴b را مشاهده کردند و در حالیکه به دنبال نشانههای جو بودند، متوجه شدند در این سیاره «جو» وجود ندارد.
براساس این مطالعه، این یافتهها از این تئوری پشتیبانی میکند که سیارات در مدار ستارههای کوچکتر (در حدود ۶۰٪ از شعاع کمتر از خورشید) از جو قابل توجهی برخوردار نیستند.
لورا کریدبرگ، محقق مرکز نجوم هاروارد و اسمیتسونیان در کمبریج، ماساچوست، و نویسنده اصلی این مطالعه جدید، در بیانیهای گفت: کنتراست دما در این سیاره به اندازهای است که باید باشد و این دقیقا با الگوی ستارهشناسی برای سیاره بدون جو مطابقت دارد.
بیشتر بخوانید: وجود ۲۰۰ غار مرموز در سطح ماه!
محققان دانشگاه گرنوبل آلپس(University of Grenoble-Alpes ) فرانسه ادعا کردهاند دومین سیاره ای که در حال چرخش به دور ستاره درخشان بتا سه پایه است را شناسایی کردهاند.
بتا سهپایه یک ستاره است که در صورت فلکی سهپایه قرار دارد. بتا سهپایه دومین ستارهٔ درخشان در صورت فلکی سهپایه است. این ستاره که در فاصله ۶۳ سال نوری از منظومه شمسی قرار گرفته، جرم آن ۱.۷۵ و درخشندگی ان ۸.۷ بیشتر خورشید است. سامانهٔ بتا سهپایه بسیار جوان و تنها ۸ میلیون تا ۲۰ میلیون ساله است، هرچند که در حال حاضر در مرحلهٔ اصلی از تکامل خود است.
آنی ماری لاگرینج (Anne-Marie Lagrange) اخترشناس فرانسوی گفت: ما طی این مطالعه موفق به شناسایی سیاره غول پیکری که حدود ۳۰۰۰ بار عظیم تر از زمین است، شده ایم. اگر فاصله زمین از خورشید را در نظر بگیریم فاصله این سیاره از ستاره خود ۲.۷ بار بیشتر از فاصله زمین از خورشید است.
سیاره جدید بی سهپایه سی(b Pictoris c) نام دارد. لاگرینج و تیم او پیش تر و درسال ۲۰۰۹ نیز موفق به شناسایی بی سهپایه بی (b Pictoris b) خواهر بی سهپایه سی” شده بودند.
انتهای پیام/