به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فناوری بلوتوث در زمره اولین فناوریهای انتقال فایل میان گوشیهای تلفن همراه بود که با گذر زمان سرعت انتقال آن افزایش یافت.
امروزه در اکثر تلفنهای همراهی که تولید میشود فناوری بلوتوث حضور دارد. از این تکنولوژی میتوان برای اتصال دستگاههای مختلفی استفاده کرد. توسط بلوتوث میتوان گوشیهای هوشمند را به هدستهای بی سیم، اسپیکر، ماوس، کیبورد و کنترلر بازی متصل کرد. علاوه بر این موارد بلوتوث برای انتقال اطلاعات نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این فناوری عمر کمی دارد. بیش از ۲۰ سال پیش بلوتوث معرفی شد و از آن زمان تا به امروز این تکنولوژی پیشرفتهای زیادی را تجربه کرده است.
بلوتوث توسط تیمی از مهندسان شرکت اریکسون در سال ۱۹۹۴ اختراع شد. بلوتوث نام پادشاهی در قرن دهم میلادی بوده که دانمارک و نروژ را با هم متحد کرد. در زمان معرفی فناوری بلوتوث برای جایگزینی با کابلهای ارتباطی RS-۲۳۲ طراحی شده بود. استاندارد RS-۲۳۲ از سال ۱۹۶۰ برای امواج رادیویی برد کوتاه UHF در محدوده ۲.۴ تا ۲.۴۸۵ گیگاهرتز مورد استفاده قرار داشت.
گروه توسعه دهندگان استاندارد بلوتوث (SIG) در سال ۱۹۸۸ تشکیل شد. در ابتدا اریکسون، IBM، اینتل، نوکیا و توشیبا عضو این گروه بودند، اما در پایان سال اول ۴۰۰۰ اعضا به این گروه اضافه شد. در حال حاضر SIG دارای ۳۰ هزار عضو است.
اولین بار بلوتوث به عنوان یک فناوری تجاری در سال ۱۹۹۹ عرضه شد. این دستگاه یک موبایل هندزفری بود که موفق به کسب جایزه بهترین تکنولوژی از سوی COMDEX شد. بلوتوث ۱.۰ به صورت رسمی در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و محصولات مجهز به آن در سال ۲۰۰۰ روانه بازار شدند.
منبع:میزان
انتهای پیام/