به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون الله یاری مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اینکه ایوان شرقی مسجد جامع عتیق اصفهان مانند دیگر بخشهای مسجد از تزیینات پرکاری برخوردار است گفت: این تزیینات بسیار ظریف بر اثر عوامل طبیعی و انسانی دچار آسیبهای زیادی شده بود.
فریدون الله یاری با بیان اینکه با نصب حفاظ و شیشه سکوریت آسیبهای انسانی به حداقل رسید و بعد از نصب این حفاظ کار مرمت این تزیینات آغاز شد گفت: این عملیات به مدت دو ماه و با هزینهای بیش از ۲۰۰ میلیون ریال اجرا میشود.
او گفت: بیشتر تزیینات ایوان شرقی مسجد جامع عتیق اصفهان که با عنوان ایوان شاگرد نیز خوانده میشود متعلق به دوران ایلخانی (سده هفتم هجری قمری) بوده و بیشتر آن به صورت تزیینات گچبری بر روی آجر و خشت است.
مجموعه مسجد جامع عتیق اصفهان یکی از کهنترین مساجد جامع ایران در دوران اسلامی است، به گونهای که این مسجد تاریخی با بیش از هزار و ۲۸۰ سال قدمت و در طی ده دوره تمدنی، دایره المعارفی متنوع از سبکهای مختلف معماری و تزیینات وابسته به آن را در بیش از هزار سال سیر تطور تاریخ فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در خود جای داده است.
این مجموعه با بیش از ۲۲ هزار متر مربع وسعت و نزدیک به هزار و ۳۰۰ سال قدمت در سال ۱۳۹۱ به عنوان اولین مسجد جهان اسلام در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
انتهای پیام/م