به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، حمید قیومی عضو انجمن علوم خاک ایران در سفر به شهرکرد اظهار داشت: در کشور ۱۲۵ میلیون هکتار حوضه آبخیز وجود دارد.
او با اشاره به افرایش بالای خاک در برخی از مناطق کشور گفت: سالانه دو میلیارد تن فرسایش خاک در حوضههای آبخیز کشور صورت میگیرد.
قیومی با بیان اینکه به طور متوسط میانگین فرسایش خاک ۱۷ تن در هکتار است اضافه کرد: خاک به عنوان موجودات زنده و زندگی ساز و مهمترین سرمایه طبیعی هر سرزمین است که در طول هزاران سال بوجود آمده اند.
او ادامه داد: در کشور یکسری مخاطرات جدی و فلج کننده خاک کشور و زمین را تهدید میکند که این مخاطرات متأثر از بارگذاری نادرست طرحها بدون توجه به آمایش است.
قیومی گفت: در کشور برخی فعالیت ها، توسعه شهری و صنعتی بدون مطالعه جانمایی شده که این امر تهدید جدی برای منابع خاکی به وجود آورده است.
او افزود: برخی فعالیتهای کشاورزی بی رویه که در کشور انجام میشود، پتانسیل تولید و زیستی خاک را تهدید میکند که باید در این زمینه به حفظ خاک توجه شود.
قیومی، افزایش شوری خاک، استفاده بی رویه از خاک کشاورزی و کاهش مواد غذایی و فقیر شدن خاک ها، تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کلان شهرها و سکونتگاههای بزرگ را از دیگر تهدیدها و مخاطرات خاکها اشاره و اضافه کرد: باید پتانسیل زیست پذیری خاکها را حفظ، افزایش و ارتقا دهیم.
او به ممنوعیت صادرات خاک از سال گذشته بر اساس قانون جامع خاک هم اشاره کرد و گفت: صادرات خاکهای معدنی و غیر زیستی مانعی ندارد و قانونگذار بر ممنوعیت خارج کرن خاکهای مولد تأکید کرده است.
قیومی با تأکید بر اینکه استان چهارمحال و بختیاری نیوزلند ایران است افزود: باید نیروهای جوان که برای بخشداری، و فرمانداری و برنامه ریزی استان به کار گرفته میشود از متخصصان منابع طبیعی استفاده شود.
او اضافه کرد: مهمترین مسأله و برنامه ریزی و افق آینده استان توسعه و گسترش منابع طبیعی است.
انتهای پیام/ف