به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار اسرای سوری و عرب، از پشت میلههای زندان بار دیگر بر پایبندی خود به اصول و مبانی مقاومت و مبارزه در مقابل رژیم صهیونیستی تأکید کرده و شرط آزادی مبنی بر رفتن به دمشق را رد و اعلام میکند که همچنان میماند و بساط آرامش رژیم صهیونیستی و سران خائن عرب را به هم میزند و همچنان باشکوهترین تصویر مقاومت در ذهن و ضمیر امت اسلامی میشود.
صدقی المقت، بلافاصله پس از اعلام طرح معامله قرن، با ارسال پیامی واضح برای اهالی جولان سوریه، مخالفت خود را با این معامله و آزادی مشروط اعلام و عزم خود برای بازگشت به خانه و شهر خود در مجدل الشمس در جولان مورد تأکید قرار میدهد. او بر حق زندگی خود در خانه در میان افراد خانواده اش پا فشاری میکند و با این پیام یک بار دیگر نشان میدهد که اسرا در خط مقدم جبهه هستند نه در پشت جبهه.
صحبتی مختصر با بشر المقت، اسیر آزادشده نشان میدهد که رؤیای همه اهالی منطقه اشغال شده جولان این است که به دمشق بروند، اما دیدگاه برادر وی یعنی صدقی برخاسته از درک کامل او از ماهیت جنگ با رژیم صهیونیستی آنهم در مرحلهای بسیار حساس و دشوار است. او تأکید میکند که منظور صدقی از مخالفت با این شرط این است که در خط مقدم مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی باشد.
بشر المقت در ادامه میگوید: درست است که اگر صدقی به دمشق میرفت هر چیزی که میخواست به دست میآورد. اما او ماندن در زندان و ادامه مبارزات را بر تسلیم شدن در مقابل اراده اشغالگران ترجیح داد.
سیاستی که رژیم صهیونیستی در برخورد با رزمندگان مقاومت در جولان یا فلسطین اشغالی در پیش گرفته است یعنی تبعید آنها در واقع بخشی از استراتژیی است که برخی صهیونیستها از زمان اشغال فلسطین آن را طرح ریزی کرده اند. اما صدقی المقت با استفاده از تجربه سایر رهبران مقاومت در اوایل انتفاضه اول، که این رژیم به هر ترتیب آنها را از صحنه دور کرده است دریافته است که دشمن شخصیتهای اثرگذار را که میتوانند محیطی واقعی برای مقاومت و مبارزات مسلحانه ایجاد کنند معمولا دور میکند تا آنها را از صحنه مبارزه خارج کند. این رژیم این بار صدقی را برای دور کردن از کانون مبارزات انتخاب کرده است، چون به خوبی متوجه نقش صدقی در عرصه مبارزات جولان و ویژگیهای خاص او هست و دور کردن او از این فضا، باعث پایان دادن به اهمیت و نقش او در صحنه مبارزه میشود. اما به یمن ارتباطات اسرای مقاومت فلسطینی و اسرای جولان و نقل و انتقال اخبار در میان آنها، هر نوع دسیسه رژیم صهیونیستی برای راندن سران مقاومت بی اثر میشود.
درست است که روند دور کردن رزمندگان مقاومت از سال ۱۹۴۸ متوقف نشده است، اما پس از شکست ژوئن ۱۹۶۷ روند فزاینده تری گرفته است و در زمان انتفاضه اول شدیدتر شده است. در این زمان بسیاری از افراد مقاومت به طور فردی یا جمعی تبعید شدند که مهمترین آنها دکتر فتحی شقاقی، شیخ عبد العزیز عوده، یکی از بنیانگزاران جنبش جهاد اسلامی و شیخ احمد مهنا، از رفقای صمیمی شهید مصباح الصوری بودند. این اتفاق یکی از علل شروع انتفاضه اول بود. این افراد به لبنان تبعید شدند و حضور آنها در لبنان ضربه جدی به نقشه صهیونیستها که سعی داشتند مقاومت را با این ترفند از بین ببرند، وارد کرد.
نمونه بزرگتر اجرای این ترفند، تبعید قهرمانان کلیسای مهد در دهم مه ۲۰۰۲ بود که به عنوان یک جنایت بین المللی مثل همه موارد مشابه با قانون بین الملل و همه منشورهای و میثاقهای بین المللی در تعارض بود. همه اینها ثابت میکنند که این رژیم تنها به دنبال تخلیه این سرزمین از صاحبان اصلی اش و در وهله بعد، رزمندگان مقاومت است. در مورد صدقی المقت نیز رژیم صهیونیستی سعی میکند همان کاری را که در انتفاضه اول یا در مورد کلیسای المهد کرد تکرار کند. تمام این موارد بر اساس قانون بین الملل، تبعید اجباری افراد بوده و غیر قانونی است و نقض صریح و آشکار توافق چهارم ژنو به خصوص ماده ۱۴۷ آن به حساب میآید. بر اساس این ماده این عملیات جنایت جنگی است و رژیم باید به دلیل ارتکاب آن مجازات شود.
صدقی المقت بیش از ۲۷ سال در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر برده است او در سال ۲۰۱۲ آزاد شد، اما در سال ۲۰۱۵ رژیم صهیونیستی دوباره او را دستگیر کرد. این بار دادگاه الناصره او را به اتهام تهیه فیلم و مدارک از همکاری رژیم صهیونیستی با جبهه النصره به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این حکم در دادگاه استیناف مورد بررسی قرار گرفته و به ۱۱ سال کاهش پیدا کرد. در تمام این سالها جامعه بین الملل و حتی سازمانهای حقوقی برای آزادی بی قید و شرط او هیچ تلاشی نکردند.
هزاران فلسطینی و عرب دیگر مثل صدقی المقت، در زندانهای این رژیم اسیر هستند؛ آنها به رغم کاهش حمایت محافل عربی همچنان به مبارزات خود با این رژیم ادامه میدهند. این اسرا وجدان عرب و مسلمانان را در مقابل یک حقیقت مسلم قرار میدهند و آن این است که اسرا شعله فروزان مقاومت و وجدان زنده و بیدار امت هستند.
منبع: العالم
انتهای پیام/