به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مرحله گروهی یورو ۲۰۲۰ امشب (شنبه) قرعه کشی میشود و ۲۰ تیم حریفان خود را خواهند شناخت. نحوه برگزاری این بازیها نسبت به سالهای گذشته متفاوت است و در انتخابی اتفاقهای قابل توجهی رخ داد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
۱. برای نخستین بار یورو در ۱۲ کشور متفاوت برگزار میشود. ایتالیا (صعود کرده)، آذربایجان (حذف شد)، دانمارک (صعود کرده)، روسیه (صعود کرده)، هلند (صعود کرده)، رومانی (شانس صعود در پلیآف)، انگلیس (صعود کرده)، اسکاتلند (شانس صعود در پلیآف)، اسپانیا (صعود کرده)، ایرلند (شانس صعود در پلیآف)، آلمان (صعود کرده) و مجارستان (شانس صعود در پلیآف) میزبانهای یورو ۲۰۲۰ خواهند بود.
۲. در لیگ ملتها - که برای تعیین جایگاههای پلیآف استفاده شد - و انتخابی (سهمیههای مستقیم) در مجموع ۳۹۲ بازی برگزار شد و ۱۱۴۸ گل به ثمر رسید. پس از این تعداد بازی تنها ۱۹ تیم از صعود به مرحله نهایی بازماندند. این در حالی است که ۳۶ تیم شانس بازی در این رقابتها را دارند. ۲۰ تیم تاکنون صعود کردهاند و ۱۶ تیم در پلیآف رقابت میکنند. از ۲۰ تیمی که به مرحله نهایی راه یافتند تنها سه تیم در دور قبل حضور نداشتند. دانمارک، فنلاند و هلند در یورو گذشته نبودند.
۳. ایتالیا و بلژیک (۱۰ از ۱۰) تنها تیمهایی بودند که توانستند همه بازیهای مرحله مقدماتی را با پیروزی به پایان برسانند. پیش از این شوروی (دو از دو برای یورو ۱۹۶۰)، فرانسه (هشت از هشت یورو ۱۹۹۲)، چک (۱۰ از ۱۰ یورو ۲۰۰۰)، فرانسه (هشت از هشت یورو ۲۰۰۴)، آلمان (۱۰ از ۱۰ یورو ۲۰۱۲)، اسپانیا (هشت از هشت یورو ۲۰۱۲) و انگلیس (۱۰ از ۱۰ یورو ۲۰۱۶) به چنین رکوردی دست یافته بودند.
۴. اسپانیا تمام مراحل نهایی یورو را از سال ۱۹۶۶ بازی کرده است که تنها پنج تیم دیگر چنین رکوردی دارند یا آمار بهتری را نسبت به لاروخا به ثبت رساندند. آلمان (از سال ۱۹۷۲)، فرانسه (از سال ۱۹۹۲)، پرتغال (از سال ۱۹۹۶)، ایتالیا (از سال ۱۹۹۶) و چک (از سال ۱۹۹۶) در این فهرست قرار دارند.
۵. در همه مراحل نهایی یورو (۱۹۶۰ تا ۲۰۱۶) حداقل یک تیم برای نخستین بار این رقابتها را تجربه کرد. یورو آینده نیز این چنین است و فنلاند برای اولین بار در محله نهایی حضور خواهد داشت. اگر تیمهای بوسنی، رژیم اشغالگر قدس، گرجستان، مقدونیه، کوزوو و بلاروس از پلیآف صعود کنند به فنلاند میپیوندند. در رابطه با کوزوو مساله برجسته خواهد بود، چون این کشور تنها پنج سال است که رقابت میکند و در تاریخش تنها ۳۷ بازی انجام داده است.
۶. شرایط جغرافیایی و سیاسی باعث شده است پیش از قرعه کشی سرگروهها، گروه خود را بشناسند. بر این اساس ایتالیا در گروه A، انگلیس در گروه D، اسپانیا در گروه E و آلمان در گروه F به عنوان میزبان حضور خواهند داشت. این در حالی است که در گروه B و C اوکراین و بلژیک سرگروه خواهند بود. به دلیل اینکه اوکراین و روسیه نمیتوانند در یک گروه قرار داشته باشند بلژیک در گروه B و اوکراین در گروه C قرار میگیرد. آنها مسیر خود را میدانند و برای سرگروه قرعهکشی وجود نخواهد داشت. وضعیت گروه B پیش از قرعهکشی تقریبا مشخص شده است و بلژیک، روسیه و دانمارک و یک تیم دیگر رقابت خواهند کرد.
۷. اسپانیا با تیمهای روسیه، دانمارک، هلند، ولز و فنلاند همگروه نمیشود و تنها با چهار تیم از ۱۶ تیمی که در پلیآف حضور دارند میتواند روبرو شود یعنی بوسنی، اسلواکی، ایرلند جنوبی و ایرلند شمالی. بدترین قرعه ممکن برای لاروخا میتواند همگروهی با فرانسه، پرتغال و اسلواکی باشد. بهترین قرعه رقابت با لهستان، اتریش و بوسنی است.
۸. شش تیم همه بازیهای مرحله گروهیشان را در خانه برگزار میکنند. ایتالیا در رم، دانمارک در کپنهاگ، هلند در آمستردام، انگلیس در لندن، اسپانیا در بیلبائو و آلمان در مونیخ جزو این تیمها هستند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/