فرزند زنده یاد جمشید مشایخی از حس و حال خود در سالروز تولد پدر مرحومش گفت.

سام مشایخی فرزند زنده یاد جمشید مشایخی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حس و حال خود در سالروز تولد پدر مرحومش گفت: ۶  آذر ۹۸، اولین جشن تولدی بود که بدون حضور جمشید مشایخی سینمای ایران در خانه برگزار شد؛ خانه‌ای که حالا و در غیاب پدر جان و صفایی ندارد و عجیب جای خالی پدر حس می‌شود. به قول معروف روزگار است و می‌گذرد؛ بله می‌گذرد اما مرهمی برای این زخم وجود ندارد.

سام مشایخی جای خالی پدرش در سالروز تولدش را اینگونه توصیف کرد

وی ادامه داد: امسال همانند سال‌های گذشته همه عزیزان و دوستان تماس گرفتند. از همه آن‌ها تشکر می‌کنم که به یاد پدر بودند؛  قرار است با همدلان ایشان پیش پدر برویم و لحظات زیبای گذشته را با هم زمزمه کنیم و بگوییم که جای پدر همچنان خالی است.

او درباره کتابی که برای استاد مشایخی در حال نگارش است، گفت: در حدود چهار سال گذشته تصمیم گرفتیم، کتابی پیرامون زندگی و کارنامه شصت سال فعالیت هنری پدر به نگارش در بیاوریم. حدود ۹۰ درصد کار تمام شده است؛ همین جا از دوستان عزیز دکتر امید روحانی و فرید بهنام بسیار تشکر می‌کنم که برای این کتاب زحمات بسیاری کشیدند؛ اما حسرت می خورم که این کتاب بعد از سفر ابدی پدر چاپ می‌شود. البته یک دلگیری هم نسبت به اهالی ادب دارم؛ از آن‌ها خواستیم درباره جمشید مشایخی صحبت کنند تا در کتاب بیاید، اما همکاری نکردند و این برای من خیلی سخت و دلگیر است؛ چراکه پدر برای آن‌ها خیلی احترام و ارزش قائل بود.

وی عنوان کرد: در این مدت حضور پرمهر و محبت الهام قره خانی، شیما جزنی، مهرتاش مهدوی، علیرضا ذکایی، امیرعلی محمدی، زوبین جوانبخت و فرید بهنام در کنار من غیر قابل وصف بود؛ من را شرمنده کردند.

در پایان سام مشایخی یک بیت شعر را تقدیم پدر کرد و گفت: «بسی نماند که کشتی عمر غرقه شود/ ز موج شوق تو در بحر بیکران فراق»

سام مشایخی جای خالی پدرش در سالروز تولدش را اینگونه توصیف کرد

گفتنی است جمشید مشایخی از بازیگران پیشکسوت و چهره‌های ماندگار سینما، تئاتر و تلویزیون در ششم آذرماه ۱۳۱۳ در تهران متولد شد و ۱۳ فروردین ماه امسال از دنیا رفت.

او دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود و فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۳۶ با بازی در نمایش «وظیفه پزشک» آغاز کرد؛ با فیلم کوتاه «جلد مار» در سال ۴۲ مقابل دوربین رفت و دو سال بعد با فیلم «خشت و آینه» وارد سینما شد.

این بازیگر پیشکسوت در بیش از ۹۰ فیلم سینمایی و ۵۰ سریال بازی کرده؛ در این فیلم‌ها آثاری دیده می‌شود که سازنده آن‌ یا کارگردان اولی‌ بوده‌ یا در زمانی که مشایخی در آثارشان بازی کرده، از افراد شناخته شده‌ در سینما نبوده است. او در همین باره، علت پذیرفتن بعضی نقش‌ها را کمک به کارگردان آن فیلم دانسته است؛ حتی اگر به کارنامه بازیگری‌اش لطمه وارد شود.

مشایخی در دوران فعالیت هنری‌اش دو سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را در جشنواره فیلم فجر به ترتیب برای فیلم‌های «کمال الملک» و «گل‌های داوودی» دریافت کرد.

همچنین جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای ایفای نقش در فیلم «بانوی من» در هفتمین دوره جشن خانه‌سینما گرفته و نامزد دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در سومین دوره جشن خانه سینما شد و جایزه بهترین بازیگر مرد را برای بازی در فیلم «پدربزرگ» از جشنواره بین‌المللی پیونگ یانگ به دست آورده است.

این هنرمند ایفاگر نقش‌های متفاوت و ماندگاری در ژانر‌های و سبک‌های مختلفی در سینما و تلویزیون بود و با کارگردانان برجسته‌ای در طول تاریخ سینما همکاری کرد. از جمله آثاری که او در آن‌ها ایفای نقش کرده است، می‌توان به بازی در فیلم‌های «گاو»، «قیصر»، «شازده احتجاب»، «سوته‌دلان»، «خانه عنکبوت»، «کمال‌الملک»، «گل‌های داودی»، «آوار»، «پدربزرگ»، «طلسم»، «سرب»، «روز واقعه»، «خانه روی آب»، «یک بوس کوچولو»، «جرم» و «سیزده۵۹» و مجموعه‌های «هزاردستان»، «داستان‌های مولوی»، «سلطان صاحبقران»، «امام علی (ع)»، «پهلوانان نمی‌میرند» و «ستایش» اشاره کرد.

مشایخی در حوزه تئاتر هم فعالیت‌های موثری داشت و برای اولین بار در سال ۱۳۳۹ در تله تئاتر «بعد از سی سال» به کارگردانی علی نصیریان بازی کرد و در فاصله این سال‌ها تا ۱۳۵۲ در حدود ۱۰ تله تئاتر حضور داشت و با هنرمندانی چون علی نصیریان، عباس جوانمرد و رکن الدین خسروی همکاری کرد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار