رئیسی گفت: ۳ درصد درآمد ناخالص ملی کشور معادل ۴۵ هزار میلیارد تومان، صرف بیماری‌های غیر واگیر می‌شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشتبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در هفتمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران که در بیمارستان میلاد برگزار شد، اظهار کرد: کاهش چاقی و اضافه وزن از مهم‌ترین اهداف سازمان جهانی بهداشت است و به دلیل افزایش فزاینده چاقی کودکان سازمان بهداشت جهانی روی این موضوع تأکید ویژه‌ای دارد.

او ادامه داد: یکی از معضلاتی که بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران، با آن مواجه هستند چاقی و اضافه وزن است؛ چرا که خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر و عوارض ناشی از آن افزایش می‌دهد.

رئیسی با بیان اینکه ۸۲ درصد مرگ ومیر کشور به دلیل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است، گفت:  طبق آمار ۴۲ درصد مرگ و میر به دلیل بیماری‌های قلب و عروق، ۱۶ در صد بر اثر ابتلا به سرطان و ۸ تا ۹ درصد بر اثر ابتلا به دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی اتفاق می‌افتد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت تصریح کرد: ۳۸۰ هزار مرگ در کشور اتفاق می‌افتد که ۳۱۲ هزار مورد بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر است. پیش‌بینی می‌کنیم تا سال ۲۰۴۰ این رقم ۲۹۰ هزار مورد افزایش پیدا کند و به حدود ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار مرگ بر اثر بیماری‌های غیرواگیر برسد.

سالانه ۳ درصد درآمد ناخالص ملی کشور صرف بیماری‌های غیر واگیر می‌شود

او با اشاره به تازه‌ترین نتیجه منتشر شده، در مورد برآورد هزینه‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر در ایران بیان کرد: مطالعه‌ای ۶ ماهه به کمک ۲۰ متخصص اقتصاد سلامت دنیا و همکاری سازمان بهداشت جهانی انجام داده‌ایم که به تأیید سازمان بهداشت جهانی رسیده است و بر اساس این مطالعه سالانه ۳ درصد درآمد ناخالص ملی کشور صرف بیماری‌های غیر واگیر می‌شود که چیزی حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان است.

رئیسی ادامه داد: در واقع از ۹ درصد درآمد ناخالص ملی که صرف حوزه سلامت می‌شود، یک سوم آن مربوط به بیماری‌های غیر واگیر است و متأسفانه ایران از نظر چاقی جایگاه خوبی در دنیا ندارد.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به شیوع چاقی در ایران گفت: ۱۵.۲۹ درصد مردان، ۲۹.۷ درصد زنان چاق هستند و شیوع چاقی در روستا‌ها و شهر‌ها ۲۴ درصد تخمین زده می‌شود.
 
رئیسی بیان کرد: ۳.۴ دهم میلیون مرگ در دنیا منتسب به چاقی است که این موضوع نشان‌دهنده آمار مرگ و میر ناشی از بیماری چاقی است. باید توجه داشت که شیوع فعالیت فیزیکی کم یکی از عوامل مهم در چاقی به حساب می‌آید که متأسفانه با این معضل در کشور روبرو هستیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه  شیوع فعالیت فیزیکی کم در ایران ۵۷ درصد است، گفت: ۴۷ درصد مردان و ۶۴ درصد زنان فعالیت فیزیکی کمی دارند.
بیشتر بخوانید: افزایش شیوع چاقی در ایران/ ۲۲ درصد پسران زیر سن بلوغ، اضافه وزن دارند

 چاقی پنجمین علت خطر مرگ در دنیاست

رئیسی با اشاره به بیماری‌های منتسب به چاقی اظهار کرد: چاقی پنجمین علت خطر مرگ در دنیاست و ۵۸ درصد عامل ابتلا به دیابت، ۲۱ درصد بیماری‌های قلبی، ۳۹ درصد بیماری فشار خون، ۱۲ درصد سرطان روده و ۸ درصد سرطان سینه محسوب می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: ایران یکی از کشور‌های موفق در سیاستگذاری کنترل بیماری‌های غیر واگیر است و از سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک الگو موفق به کسب جایزه شده‌ایم.

او ادامه داد: در راستای پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر سند ملی تدوین کرده‌ایم که کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت، بیماری‌های مزمن ریوی، کاهش ۲۰ درصدی شیوع فعالیت کم بدنی، به صفر رساندن روغن ترانس در مواد غذایی خوراکی از جمله اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر است. بیش از ۱۲۰ برنامه مراقبتی با هدف پیشگیری از چاقی برای گروه‌های سنی مختلف در معاونت بهداشتی در نظر گرفتیم.

رئیسی با اشاره به نمایه توده بدنی ایرانیان، ادامه داد: ۲۴.۲ درصد ایرانیان چاق هستند و ۳۶.۷ درصد اضافه وزن دارند و ۲.۸ درصد لاغر هستند، در واقع ۳۶ درصد جمعیت ایران در وزن نرمال قرار دارند، همچنین ۶۳ درصد میان سالان، ۵۰ درصد زنان باردار، ۱۸ درصد نوجوانان و ۳۹ درصد جوانان از اضافه‌وزن و چاقی رنج می‌برند.

او بیان کرد: مراقبت‌های تغذیه‌ای پیش از بارداری، شناسایی زنان چاق برای شیوع بارداری با شاخص توده بدنی مناسب، مراقبت‌های بارداری، برنامه تغذیه با شیر مادر و تغذیه تکمیلی از جمله اقدامات بهداشتی در خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های جامع سلامت برای کنترل چاقی در خانم‌های باردار است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری با وزارت ورزش و آموزش و پرورش اظهار کرد: تقویت همکاری‌های بین بخشی در قالب تفاهم‌نامه مشترک با وزارت ورزش و آموزش و پرورش، بازنگری و تدوین استاندارد‌های قند، نمک و چربی در فرآورده‌های غذایی از جمله برنامه‌ها برای کاهش و کنترل چاقی در وزارت بهداشت است.

رئیسی ادامه داد: باید توجه داشت که کاهش قند و نمک در فرآورده‌های غذایی در پیشگیری و کنترل چاقی بسیار مؤثر است، اگر نمک مصرفی و قند نوشیدنی‌ها  را کاهش دهیم، می‌توانیم در پیشگیری از چاقی موفق باشیم و در این میان نقش سازمان غذا و دارو بسیار حائز اهمیت است.

او اظهار کرد: سالانه لیست محصولات غذایی آسیب رسان به سلامت به سازمان‌های ذی‌ربط اعلام می‌شود تا این سازمان‌ها از تبلیغ این محصولات جلوگیری کنند اما متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی دستگاه‌ها به این مسئله به خوبی توجه نمی‌کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: فراهم کردن دسترسی آسان و ارزان مردم به مکان‌های ورزشی، آ‌موزش کارکنان و والدین، تهیه فهرست محصولات غذایی مشمول مالیات و عوارض، برنامه‌های سلامت روان برای کنترل و مدیریت استرس و کاهش مصرف دخانیات از دیگر اقدامات به منظور کاهش و پیشگیری از چاقی به شمار می‌آید.

ارزان‌ترین سیگار دنیا در ایران به فروش می‌رسد

رئیسی با بیان اینکه متأسفانه ارزان‌ترین سیگار دنیا در ایران به فروش می‌رسد، گفت: هیچ‌جای دنیا کمتر از ایران از سیگار مالیات نمی‌گیرد، کشوری مانند ترکیه مالیات بر سیگار را صد درصد افزایش داد. به گفته سازمان بهداشت جهانی افزایش مالیات بر سیگار مصرف آن را کاهش می‌دهد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: آمریکایی‌ها به دروغ می‌گویند که داروی و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، اما باید توجه داشت که تنها چیزی که تحریم نیست سیگار است؛ در دوران تحریم چند سرمایه‌گذار خارجی کارخانه تولید سیگار در ایران راه‌اندازی کردند که این مسئله قابل تحمل نیست.

او گفت: دولت؛ قیمت بنزین را از یک هزار تومان به ۳ هزار تومان افزایش داد که در نهایت بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی حاصل خواهد شد، در صورتی که مالیات بر سیگار اگر واقعی باشد عددی ۲۰ هزار میلیارد تومانی بدست می‌آید که متأسفانه دولت و مجلس به دلیل نفوذ مافیای سیگار، نتوانست مالیات بر آن را افزایش دهند.

امسال سرعت شیوع بیماری آنفلوانزا، بالا رفته است

معاون بهداشت وزیر بهداشت در حاشیه هفتمین کنگره ملی پیشگیری و درمان چاقی ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری آنفلوانزا در کشور اظهار کرد: موج آنفلوانزا برخلاف سال‌های گذشته یک ماه زودتر در کشور شروع شد. ما هر سال اواخر آبان موج ابتلا به آنفلوانزا در کشور را داشتیم اما امسال هفته دوم مهر آنفلوانزا در کشور شایع شد.

او با اشاره به تفاوت‌های موج آنفلوانزا امسال نسبت به سال‌های قبل، ادامه داد: از جمله تفاوت‌هایی که موج آنفلوانزا امسال نسبت به سال‌های گذشته دارد، این است که سرعت شیوع بیماری امسال بالا رفته است، همچنین ویروس آنفلوانزا (H۱N۱) نسبت به سال‌های قبل سهم بیشتری در شیوع این بیماری  دارد.

رئیسی درباره تزریق واکسن  آنفلوانزا بیان کرد: نیاز نیست همه افراد واکسن آنفلوانزا تزریق کنند؛ تزریق این واکسن برای گروه‌های پرخطر شامل افراد مسن، بیماران سرطانی، خانم‌های باردار، بیماران مزمن کلیوی، قلبی و تنفسی و مبتلایان به بیماری‌های نقص ایمنی ضروری است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به شمار قربانیان ویروس آنفلوانزا در کشور تصریح کرد: از ابتدای سال تا کنون ۳۷ نفر به دلیل ابتلا به آنفلوانزا جان خود را از دست دادند که همه این افراد بیماری زمینه‌ای داشتند.

او با تأکید بر لزوم توجه به پیگشیری در آنفلوانزا گفت: شستشوی مداوم دست‌ها، خودداری از حضور در جمع در صورت ابتلا به بیماری‌های سرماخوردگی و شبه سرماخوردگی، استراحت در منزل، نوشیدن آب کافی و مراجعه به پزشک در صورت طولانی شدن بیماری و شدت علائم ضروری است.  توصیه می‌کنیم دانش‌آموزان در صورتی که به سرماخوردگی و بیماری‌های شبه سرماخوردگی مانند آنفلوانزا مبتلا شدند یک تا ۲ روز از رفتن به مدرسه خودداری کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار