محقق گفت: آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی عامل کاهش سرانه مطالعه هستند.

نظام آموزشی کشور عامل کاهش سرانه‌ی مطالعه است

به گزارش حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان  جواد محقق در بررسی عوامل سرانه‌ پایین مطالعه در کشور گفت: تا زمانی‌که آموزش و پرورش و آموزش عالی از حالت کتاب درس‌محوری خارج نشود، شاهد اتفاق ویژه‌ای در حوزه‌ کتابخوانی نخواهیم بود.

وی با بیان اینکه در مدارس و دانشگاه‌ها تمام راه‌ها به کتاب درسی ختم می‌شود، اظهار داشت: نظام آموزشی به جای اینکه کتاب‌محور و کتابخانه‌محور باشد، کتاب درسی محور است و موضوع کنکور و دغدغه‌ اشتغال جوانان هم این مهم را تشدید می‌کند که این روند، دلزدگی را میان دانش‌آموزان و دانشجویان به وجود می‌آورد.

محقق با اشاره به دغدغه‌ امتحان و تست‌زنی‌ها که نظام آموزشی برای دانش‌آموزان و دانشجویان بوجود آورده، افزود: در سوی دیگر این ماجرا موضوع معیشت دست‌اندرکاران حوزه‌ کتاب از مولفان تا فعالان نشر است که آن هم داستان مفصلی است و بی‌تاثیر در کیفیت کتاب‌ها نیست.

از سوی دیگر عضو شورای سیاست‌گذاری هفته کتاب به فرهنگ مطالعه در میان خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: نخستین تاثیر و فرهنگسازی‌ها از خانواده‌ها نشات می‌گیرد و تا خانواده‌ها کتابخوان نباشند، کودکان هم کتابخوان نخواهند شد. درواقع زمانیکه کودکان در قفسه‌های خانه کتاب نبینند و کتاب در میان اعضای خانواده و دورهمی‌ها رد و بدل نشود برای کودکان نیز این مهم فرهنگسازی نمی‌شود.

با این حال محقق نسبت به آینده‌ کتابخوانی در کشور ناامید نیست و در این خصوص گفت: علی‌رغم مشکلات بسیاری که در این حوزه وجود دارد و جوانان را از کتابخوانی دور می‌کند، میزان تبادل و فروش کتاب در کشور حکایت از افرادی دارد که بنا به علاقه و دغدغه‌شخصی، پیگیر کتاب هستند.

وی همچنین به راه‌های نرفته در راستای توسعه‌ فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: یکی از معضلاتی که در این حوزه باید حل شود، هزینه‌ی بالای کاغذ است.

بیست و هفتمین دوره هفته‌ کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۳  آبان ماه در سراسر کشور آغاز شده است و تا ۳۰ آبان ماه ادامه دارد. 

انتهای پیام/

 

 

برچسب ها: ادبیات ، ناشر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار