به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، غلامرضا جباری کارشناس مسئول مرکبات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: استان فارس با دارا بودن یک هزار و ۳۵۰ هکتار نارنجستان بعد از استان مازندران دومین تولید کننده نارنج در کشور است.
او افزود: پیشبینی میشود امسال ۱۰ هزار و ۴۰۰ تن نارنج از درختان این استان برداشت شود.
جباری تصریح کرد: از این میزان ۷۳۱ هکتار در باغات مرکبات و مابقی در پارک ها، فضای سبز سطح شهر و حاشیه خیابانها است.
کارشناس مسئول مرکبات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: شهرستانهای جهرم، کازرون، فسا، شیراز و داراب عمده تولید کنندگان نارنج در فارس هستند.
جباری ادامه داد: شهرستانهای جهرم و کازرون به ترتیب با ۲۰۰ و ۱۷۸ هکتار از بیشترین سطح زیرکشت این محصول برخوردارند.
تازه خوری نارنج، آب نارنج، پلو و مربای پوست نارنج از جمله مصارف نارنج در شهر شیراز است.از آب این میوه ترش به عنوان چاشنی غذا استفاده و از خود میوه سکنجبین و رب نارنج هم تهیه می شود . شیرازیها معتقدند آب جوش و آب نارنج برای نرم کردن گلو هنگام سرماخوردگی ، هسته نارنج برای ریزش مو و خشک شده و دم کرده پوست آن هم برای درد دل کاربرد دارد.
برداشت نارنج از آبان آغاز می شود و تا اواخر دی ادامه دارد.
انتهای پیام/م