به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،سعدی نقشبندی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، اظهار داشت: طرح جنگل کاری و بذرپاشی گونههای جنگلی در راستای سیاستهای سازمان جنگلها و مراتع کشور در پنج زیر حوزه آبخیز کردستان اجرا میشود.
او با اشاره به اینکه طرح بوم سازگان زاگرس در شهرستانهای سنندج، سروآباد، بانه، سقز، کامیاران و مریوان اجرا میشود، افزود: تغییر شرایط اقلیمی در سالهای گذشته موجب بروز خشکسالی در جنگلهای زاگرس شد و با توجه به اهمیت جنگلها در اکوسیستم منطقه برنامه احیای جنگلها مد نظر قرار گرفته و در همین راستا اجرای طرح بوم سازگان جنگلهای زاگرس سال گذشته تدوین و از ابتدای امسال در کردستان اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با بیان اینکه ۱۷ گونه درخت جنگلی از جمله بادام، سماق، فندق، سرو و کاج در این مناطق کاشت میشود، ادامه داد: به صورت نمادین در روستاهای تیرگران، عیسی در و خلیفه ترخان با مشارکت تشکلهای محلی و مردمی ۸۰ هزار اصله نهال غرس شد.
نقشبندی با اشاره به اینکه سهم شهرستان سنندج ۳۸۵ هکتار است، یادآور شد: ۲۶۵ هکتار از مناطق جنگلی این روستاها با شش گونه درخت جنگلی، جنگل کاری میشود.
او بیان کرد: اعتبارات اجرای این طرح که از محل صندوق توسعه ملی بوم سازگان زاگرس تامین شده، شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۵۰ درصد از ظرفیت اجرایی طرح بوم سازگان زاگرس استان به شهرستان مریوان اختصاص یافته است، گفت: استارت اجرای این طرح در جنگلهای روستاهای کانی میران و عصرآباد در سطح ۲۰۰ هکتار آغاز شد.
نقشبندی اظهار داشت: این طرح در مریوان در جنگلهایی که طی سالهای گذشته طعمه حریق شده و یا جنگلی که به سبب وجود آفت جوانه خوار درخت بلوط توانایی زاد آوری را از دست داده و حتی جنگلهایی که با سودجویی اهالی محلی تخریب شده اند، اجرا میشود.
او افزود: با اجرایی شدن پروژههای زیر مجموعه طرح بوم سازگان زاگرس بخش زیادی از جنگلهای این شهرستان احیا و غنی سازی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان ادامه داد: همچنین ۲۹۴ هکتار از جنگلهای شهرستان سروآباد از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و بوم سازگان زاگرس با بذرکاری و نهال کاری غنی سازی، توسعه و احیاء میشود.
نقشبندی یادآور شد: این طرح در دو حوزه سروآباد و حوزه چشمیدر منطقه ژاوه رود در بخش مرکزی با هدف احیاء، توسعه و غنی سازی جنگلها اجرایی میشود.
او بیان کرد: در اجرای طرح بوم سازگان زاگرس در شهرستان سروآباد، بذرکاری در سطح ۱۱۶ هکتار و نهال کاری در سطح ۱۷۸ هکتار با استفاده از گونههای سازگار با شرایط اقلیمی منطقه نظیر بلوط، بنه و بادام انجام میشود.
انتهای پیام/ز