به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمدتقی جغتایی مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی در همایش سالیانه توانبخشی عصبی ابن سینا ویژه سکته مغزی و ام اس در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه روزانه ۴۰۰ نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند گفت: میانگین ابتلا به سکته مغزی در ایران ۵۰ سال است ضمن اینکه کاهش چشمگیر سن شیوع سکته مغزی در کشور هشداردهنده است.
او در امور توانبخشی هدف از برگزاری این همایش علمی را بهروز کردن اطلاعات، تبادل دیدگاهها و آشنایی با پیشرفتها در رشتههای مختلف علوم توانبخشی دانست.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی ابراز امیدواری کرد با تبادل نظر اندیشمندان رشتههای بالینی پزشکی و اساتید حوزههای مختلف توانبخشی دستاوردهای علمی این حوزه اطلاعرسانی شده و در ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده توسط تیم توانبخشی موثر واقع شود و این تبادل اطلاعات در برنامهریزیهای سلامت کشور مورد استفاده قرار گیرد.
جغتایی با بیان اینکه امروزه خدمات بهداشتی درمانی روز به روز افزایش مییابد بیان کرد: به دلایل مختلف نیاز به خدمات توانبخشی روز به روز افزایش مییابد و رویکرد توانبخشی به گونهای است که قبل از بروز مشکل اساسی خدمات ارائه میشود.
این استاد نورو آناتومی و علوم اعصاب با اشاره به اینکه هدف توانبخشی بازگرداندن فرد به جامعه است خاطرنشان کرد: شروع خدمات توانبخشی از نظام سلامت است و اولین جایی که فرد بیمار در آن حاضر میشود یکی از واحدهای حوزه سلامت است.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی گفت: خدمات توانبخشی به صورت زنجیرهای، پیوسته و مداوم است که قابل جدا شدن از نظام سلامت و رفاه نیست.
جغتایی با تاکید بر اینکه در هشت سال گذشته سازمان بهداشت جهانی برنامه عملیاتی را تدوین کرد که دولتها متعهد به اجرا شدند؛ تعدادی از توصیههای ارائه شده به دولتها در سال ۲۰۱۷ را برشمرد.
او با بیان اینکه خدمت توانبخشی در سطوح بالایی خدمات درمانی قرار دارند، گفت: بیمارستانها باید سایتهایی با خدمات توانبخشی ویژه داشته باشند.
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توانبخشی گفت: آمار سکته مغزی در آمریکا مثل خیلی کشورها سالانه ۸۰۰ هزار نفر است که ۲۰ درصد آنها دچار مرگ میشوند و مابقی بیش از دو سوم به خدمات توانبخشی نیاز دارند.
جغتایی با اشاره به اینکه روزانه ۴۰۰ نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند تصریح کرد: میانگین ابتلا به سکته مغزی در ایران ۵۰ سال است که این رقم کمتر از میانگین جهانی بوده و کاهش چشمگیر سن شیوع سکته مغزی در کشور هشداردهنده است و به همین دلیل توانبخشی سکته مغزی جزو ضروریات است.
دبیر علمی همایش نیز از حدود ۵۰ سخنرانی از رشتههای تخصصی مرتبط حداکثر با حوزه توانبخشی در این همایش خبر داد و اظهار کرد: سخنرانی اندیشمندان برجسته توانبخشی در همایش پیشرو نقطه عطفی در اعتلای سطح کیفی و کمی رشتههای مرتبط خواهد بود.
امیر رحمانیرسا برگزاری این همایش را نقطه عطفی در اعتلای سطح کیفی و کمی رستههای مرتبط با حوزه توانبخشی عنوان کرد: با برگزاری باشکوه این همایش شاهد ارتقای دانش، نگرش و خدمت رسانی متخصصان امر سلامت باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیزبا بیان اینکه همایش توانبخشی عصبی برای چهارمین بار در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار میشود گفت: امید است این همایش در عرصه منطقهای قابلیتهای خود را درعرصه پزشکی به نحو احسن نشان دهد.
رشید حیدریمقدم با اشاره به اهمیت توانبخشی به عنوان نیاز ضروری کشور و نیاز استراتژیک در جامعه افزود: کاهش موالید و ازدواج و افزایش طلاق به مفهوم پیری و افزایش سن در کشور است.
او با بیان اینکه کیفیت توانبخشی با تاسیس دانشکدهها و رشتههای مختلف بهبود یافته است گفت: اگر موضوع توانبخشی به داخل خانواده نفوذ نکند مشکلاتی در افزایش ناتوانی افراد جامعه در پی خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان توجه افراد جامعه به ویژه بانوان را به ورزشهای خانگی خواستار شد و افزود: بازتوانی نیاز جامعه بوده و باید بیش از این به فرهنگسازی در این خصوص در رسانهها و مطبوعات و فضای مجازی توجه شود.
حیدری مقدم با تاکید بر اهمیت برنامهریزی در کشور با نگاه به ورزش و بهرهگیری از قابلیتهای فضای مجازی یادآور شد: تا سال ۲۰۳۰ هفتاد درصد مشاغل امروز دنیا از دست میرود و بر مبنای وب خواهد بود بنابراین باید جامعه برای ورود به این مقطع آماده باشد.
انتهای پیام/د.ا