به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، میوه به گرچه ظاهری شبیه به سیب دارد، اما از طعم منحصر به فردی برخوردار است و به همین دلیل علاوه بر آنکه به صورت خام مصرف میشود، از آن در تهیهی مربا و غذا هم استفاده میشود. با فواید میوه پاییزی به آشنا شوید.
میوه به حاوی ویتامین C، زینک، پتاسیم، مس و آهن و همینطور فیبر خوراکی و آنتی اکسیدان است.
رادیکالهای آزاد محصول جانبی و خطرناک سوخت و ساز سلولی هستند و میتوانند سلولهای سالم بدن را دچار جهش کنند یا باعث نابودی آنها شوند. پلی فنولهای فراوانی که در گیاهان وجود دارند به آنها خواص ضد سرطان میدهند، مثل تأثیرات بازدارنده در تکثیر سلولهای سرطانی، رشد تومور، التهاب، متاستاز (گسترش سلولهای سرطانی به نقاط دور از تومور اولیه)، آنژیوژنز (یا رگ زایی؛ فرایندی فیزیولوژیکی که در آن رگهای جدید از رگهای موجود رشد میکنند) و آپوپتوز (یا خزان یاخته ای؛ گونهای از مرگ سلولی). آنتی اکسیدان فراوانی که در میوه به وجود دارد از جمله ترکیبات فنولیک و فیتونوترینت، در خنثی سازی آثار رادیکالهای آزاد یا نابودی آنها در بدن بسیار مؤثر است.
یکی از بهترین روشها برای پایین نگه داشتن وزن بدن و برخورداری از یک سوخت و ساز سریع، بهبود گوارش است. میوه به، ماننده بسیاری از دیگر میوه ها، سرشار از فیبر خوراکی است که فیبر زیاد هم به این معنا است که سیستم معدهای رودهای شما عملکرد مؤثرتر و منظم تری خواهد داشت. با بهبود سلامت گوارشی تان، از انرژی بیشتری برخوردار خواهید شد و وزن اضافهی خود را کاهش خواهید داد.
فیبر خوراکی علاوه بر اینکه عملکرد کلی مجرای گوارش را بهبود میبخشد، میتواند به جلوگیری از بعضی بیماریهای معدهای رودهای مثل بیماری التهابی روده یا دیورتیکولیت کمک کند و کاتچین و اپی کاتچین موجود در فیبر احتمالاً با بعضی سموم سرطان زایی که در رودهی بزرگ یافت میشوند مقابله میکنند و به این ترتیب، از غشای مخاطی این سیستم اندامی مهم محافظت میکنند.
آنتی اکسیدانها و ویتامینهای فراوانی که در میوه به وجود دارند برای حفظ سلامت و جوانی پوست بسیار مفید هستد. آنتی اکسیدانها صدمات وارده از سمت رادیکالهای آزاد به پوست را برطرف میکنند و به این ترتیب باعث کاهش چین و چروکها و رفع جوشها میشوند و از پوست در برابر پرتوهای فرا بنفش خورشید محافظت میکنند.
پتاسیم یکی از مهمترین مواد معدنی برای بدن انسان است، چون برای تنظیم فشار خون و تسهیل جا به جایی مؤثر مایعات درون سلولهای بدن ضروری است. در خصوص فشار خون، پتاسیم باعث آرام گرفتن عروق خونی و شریانهای بدن میشود و به این ترتیب فشار وارده بر سیستم قلبی عروقی را کاهش میدهد. این مسأله میتواند احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش دهد و به این ترتیب ریسک ابتلا به بیماری کرونری قلب و بروز حملههای قلبی و سکتههای مغزی کاهش پیدا میکند.
میوه به از گذشته برای کنترل واکنشهای آلرژیک مورد استفاده قرار گرفته. از این میوه به صورت ژل یا مرهم موضعی روی پوست میتوان برای کمک به رفع درماتیت آتوپیک و مشکلات پوستی مشابه استفاده کرد. ویتامین C فراوان موجود در این میوه هم به کنترل التهاب و بهبود سلامت و ظاهر پوست کمک میکند.
همانطور که پیشتر ذکر شد، میوه به حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است، اما دیگر ویتامینهای موجود در آن مثل ویتامینهای C هم به روشهای مختلفی، سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشند. مثلاً ویتامین C دستگاه ایمنی بدن را به گونهای تحریک میکند که میزان گلبولهای سفید خون را افزایش میدهد. گلبولهای سفید خون در خط مقدم مبارزه با عوامل بیماری زا، ویروسها و باکتری هستند.
میوه به از مواد معدنی فراوانی مثل آهن، مس و زینک برخوردار است. این سه مادهی معدنی برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری هستند. وقتی میزان تولید گلبولهای قرمز خون بالا باشد، گردش خون در بدن افزایش پیدا میکند و اکسیژن بیشتری به سرتاسر بدن میرسد. این مسأله باعث افزایش جریان خون به سمت پوست و کف سر میشود و به این ترتیب به حفظ سلامت فولیکولهای مو و رشد موها کمک میشود.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/