به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن احتشام رئیس شورای ملی زغفران گفت: کیفیت محصول قیمت، مکانهای توزیع، نوع بسته بندی و مشکل بازار و بازاریابی عوامل اثر گذار در صادرات زعفران کشور هستند.
وی افزود: روشهای سنتی را در فروش زعفران به روشهای علمی تبدیل نکرده ایم.
احتشام گفت: باید با ایجاد زمینههای مناسب مزیت نسبی در بخش صادرات زعفران به مزیت رقابتی تبدیل شود.
وی افزود: بخش خصوصی کارهای زیادی در زمینه صادرات زعفران انجام داده، اما بخش دولتی همپای بخش خصوصی نیامده است.
وی گفت: مشوقهای صادراتی باید به نحوی داده شود که صنعت بسته بندی زعفران رشد کند.
محمود بازاری مدیر کل هماهنگی دفتر صادرات سازمان توسعه و تجارت نیز گفت: از سال ۸۱ تا سال ۹۱ جوایز صادراتی برای ایجاد ارزش افزوده ارتقاء کیفی محصول و بسته بندی در بخش زغفران پرداخت میشد.
وی افزود: بیشترین سهم خرده مالکی در محصولات کشاورزی مربوط به زعفران است و ایجاد ارزش افزوده در این بخش نیازمند صنایعای است که با فناوری روز بتوانند زعفران را بسته بندی کنند.
وی گفت: به بیش از ۴۵ کشور صادرات زعفران در بسته بندیهای سبد خانوار داریم، اما به دو سه بازار بزرگ زعفران کشور را در بسته بندیهای یک کیلو و نیم کیلو گرم صادر میکنیم.
وی با بیان اینکه بنگاههای فعال در بخش زغفران در دوره ۲۰ ساله اخیر رشد آنچنانی نکرده اند افزود: در تعامل ۵ سال با شورای ملی زغفران به جمع بندی برای افزایش ارزش افزوده این محصول رسیده ایم.
وی گفت: برای برند سازی زعفران ایران برنامه داریم و از ثبت برندها با توجه به اینکه بودجهای که به اختصاص یافته است حمایت کرده ایم.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد زعفران کشور صادر شود گفت: برنامه ۱۶ بندی در حوزه اجرایی برای حمایت از صادرات زعفران به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده ایم.
محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه برای برداشت مکانیزاسیون زعفران شرکتهای دانش بنیان فعالند و خبرهای خوشی در راه است افزود: از ۱۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در دنیا ۱۱۵ هزار هکتار مربوط به ایران است.
وی گفت: در کشورهای همسایه بیش از ۵ هزار هکتار زعفران کشت میشود.
وی افزود: عملکرد و میزان تولید زعفران در هکتار در همه کشورها به طور میانگین ۴ کیلو است، اما اگر شرایط و کشت اصولی و عملی انجام شود در هکتار ۲۰ کیلو زعفران برداشت خواهد شد.
طهماسبی با بیان اینکه زعفران در استانهای دیگر کشور به جز سه استان مطرح در این زمینه نیز کشت میشود گفت: شرکتهای بزرگی با عضویت زعفران کاران تشکیل شده است که این شرکتها همه مراحل زعفران کاری از تامین نهادهای تولید تا انبارهای زعفران که زیر کلید بورس هستند در اختیار دارند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تلاش میشود همه کار در زمینه زعفران به بخش خصوصی واگذار شود.
حمیدرضا دهقانیای سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق گفت: قاچاق ۲۰ تنی زعفران درست نیست، زیرا صادرات زعفران فلهای کشور ۳۰۰ تن و تولید سالانه آن ۴۵۰ تن است و اگر مصرف داخلی را در نظر بگیریم این رقم قاچاق پذیرفتنی نیست.
وی افزود: اینکه افرادی از کشور افغانستان اقدام به خرید زعفران از کشاورزان ما میکنند دلیل بر اظهار نکردن خروج آن از کشور نیست.
علی شریعتی مقدم رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران نیزگفت: تحولات بسیاری در بخش زعفران انجام شده، اما نتوانسته است ایجاد بهره وری بالا و ارزش افزوده مناسب کند.
وی افزود: افرادی که در بخش صادرات زعفران فعالند برای تشکلهای فعال در بخش زعفران نا آشنا هستند.
شریعتی مقدم گفت: مقررات ارزی در سالهای اخیر موجب شده است بسیار از صادرکنندههای زعفران که اظهارنامه صادراتی ارائه کرده اند اهلیت نداشته باشند.
وی افزود: به طرح جامع زعفران وزارت جهاد کشاورزی و طرحهای دیگر در این زمینه عمل نشده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/