به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از باشگاه پرسپولیس، مراسم چهلمین روز درگذشت زنده یاد جعفر کاشانی رئیس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس به توصیه او و تصمیم خانواده از ساعت ۹ امروز جمعه بدون اطلاع رسانی قبلی بر سر مزار کاپیتان فقید پرسپولیس برگزار شد.
پسر زنده یاد جعفر کاشانی گفت: پدرم همیشه توصیه میکرد به اینکه برای همه مراسمها مردم را به زحمت نیاندازید و ما هم سعی کردیم توصیه او را اجرا کنیم. البته انصاری فرد اصرار زیادی داشت برای برگزاری مراسم چهلم اطلاع رسانی شود، اما ما با توجه به توصیه اکید پدر نمیخواستیم اسباب زحمت جامعه ورزش، فوتبال و مردم شویم. جامعه ورزش و فوتبال کشور و هواداران پرسپولیس و دیگر تیمها در مراسم تشییع و یادبود نهایت محبت را داشتند و ابراز همدردی کردند. این روزها هم تعطیلات بود و ما دوست نداشتیم برنامههای سفر و کاری مردم بهم بخورد. به همین دلیل تعدادی از اقوام و آشنایان بر سر مزارشان در بهشت زهرا (س) رفتیم و بی نهایت از جامعه ورزش و فوتبال ممنونیم.
روحت شاد بزرگمرد تاریخ پرسپولیس
جعفر کاشانی متولد ۱۱ اسفند سال ۱۳۲۲ در تهران بود که فوتبال خود را در باشگاه شاهین آغاز کرد. او سپس پس از انحلال باشگاه شاهین به پرسپولیس رفت و تا آخر عمر فوتبالی خود در این تیم بازی کرد. کاشانی با پیراهن تیم ملی ایران هم ۳۸ بازی ملی انجام داد و ۶ سال عضو تیم ملی بود. حضور او در شاهین به وسیله مرحوم اکرامی انجام شد.
مرحوم کاشانی در خاطراتش در این باره گفته بود: همیشه تمرینات حمید شیرزادگان، همایون بهزادی و … را از نزدیک میدیدم و یک روز توسط مرحوم اکرامی به بازی در شاهین دعوت شدم. کاشانی حدود هفت سال یک مدافع درجه یک برای پرسپولیس بود و حتی سابقه قرار گرفتن در دروازه قرمزها را هم دارد. در مقطعی به دلیل غیبت عزیز اصلی، کاشانی دروازهبان پرسپولیس شد. او پس از کسب چند عنوان با شاهین در باشگاههای تهران به همراه پرسپولیس قهرمانی در لیگ ایران را هم تجربه کرد. در تیم ملی هم به افتخارات مهمی رسید.
روز چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۵۳ هفته بیست و دوم جام دوم تخت جمشید جعفر کاشانی با بازوبند کاپیتانی پرسپولیس پای به میدان میگذارد تا سرخپوشان آخرین دیدار فصل را برابر تاج رقیب سنتی برگزار کنند. مسئولان باشگاه با خداحافظی او ابتدا مخالفت میکنند. این دیدار با نتیجه ۲ بر ۱ به سود سرخپوشان پایان مییابد تا او در آخرین گام نیز پیروز میدان باشد. در تیم ملی نیز او در پایان دیدار با استرالیا در مقدماتی جام جهانی ۷۴ از تیم ملی کناره میگیرد، اما چند ماه پس از این جدایی مربیان تیم ملی از او درخواست میکنند تا برای مسابقات بازیهای آسیایی تهران به جمع ملیپوشان اضافه گردد و او برای یک مدت کوتاه به اردوی تیم ملی میپیوندد تا با قهرمانی در بازیهای آسیایی تهران افتخاری ارزشمند به سایر افتخارات خود بیافزاید.
کاشانی در ۳۱ سالگی کفشها را آویخت و وارد عرصه دیپلماسی شد.
کاشانی از جمله فوتبالیستهایی بود که خارج از فوتبال هم سمتهای مهمی داشت. او سالها کارمند وزارت امور خارجه بود و به عنوان کاردار، سرکنسول و سفیر ایران در کشورهای انگلیس، سوریه، آلمان و امارات فعالیت کرد.
کاشانی در سالهای گذشته پستهای مختلفی در ورزش از جمله رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس، رییس سازمان فوتبال باشگاه پرسپولیس و مشاور ارشد ورزش شهرداری تهران را بر عهده داشته است. او تلاش زیادی کرد که باشگاه شاهین را احیا کند، اما به نتیجهای که میخواست نرسید.
دو دوره قهرمان لیگ سراسری ایران به همراه پرسپولیس در سالهای ۱۳۵۰ و ۱۳۵۲
قهرمان بازیهای آسیایی ۱۹۷۴
قهرمان جام ملتهای آسیا در سالهای ۱۹۶۸ و ۱۹۷۲
حضور در المپیک ۱۹۷۲ مونیخ.
انتهای پیام/