به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،موسی خلیل اللهی رییس کل دادگستری آذربایجانشرقی گفت: دادگستری آذربایجان شرقی در راستای حفظ حقوق عامه و پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و تجاوز افراد فرصت به حریم رودخانه ها، به طور جدی موضوع آزادسازی حریم و بستر رودخانههای استان را پیگیری و مقابله با متجاوزان به حقوق عامه را در دستور کار خود قرار داده است.
او گفت: از آنجائیکه حریم و بستر رودخانهها برای کارکردهای مختلف کشاورزی، مسکونی و سایر موارد جزو اراضی مرغوب به شمار میرود و از ارزش افزوده بسیار بالایی برخوردار است، همواره مورد طمع افراد سودجو و فرصت طلب است.
خلیل اللهی با تاکید بر اینکه مجموعه دستگاه قضایی استان با حساسیت ویژهای تجاوز به حریم رودخانهها را رصد و پیگیری میکند، گفت: در این راستا کمیتهای ویژه در ستاد پیشگیری از وقوع جرم استان مسئولیت رسیدگی به این قبیل مسایل را بر عهده دارد و با خاطیان و متخلفان به شدت برخورد خواهد شد.
او همکاری نیروی انتظامی و شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی با دادگستری استان را مطلوب خواند و گفت: باید توجه داشت که مقابله با تخلفات مربوط به تجاوز به حریم رودخانهها بدون همکاری نهادهای ذیربط با دادگستری استان ممکن نیست.
رییس دادگستری آذربایجان شرقی، احیای دریاچه ارومیه و کمک به دستگاههای اجرایی مسئول در این زمینه را یکی از اولویتهای اصلی و محوری این مجموعه بیان و گفت: در این راستا نیز جلسات مختلفی از ابتدای امسال در دادگستری برگزار شده و نتایج مثبت و مفیدی در پی داشته است.
خلیل اللهی گفت: در ۶ ماه نخست سالجاری تعداد ۴۶۷ حلقه چاه غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با حکم قضایی مسدود شده است که به طور غیرقانونی اقدام به برداشت آب از سفرههای زیرزمینی این حوضه میکردند.
او گفت: بیشتر چاههای مسدود شده فوق توسط افراد متمول و ویلاداران با هدف رفاه در واحدهای ویلایی خود حفر شده بود که با دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی مسدود شدند.
آذربایجانشرقی از لحاظ توپوگرافی دارای بیشترین مسیل و رودخانه است که طبق برآوردهای شرکت آب منطقهای یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر منطقه بحرانی در مسیر رودخانهها و مسیلهای استان شناسایی شده و تاکنون حدود یکهزار کیلومتر از این مناطق آزادسازی شده است.
انتهای پیام/ش