علی مظاهری مربی سابق تیم ملی بوکس در گفت و گو با خبرنگار کشتی و رزمی گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، نسبت به صحبتهای اخیر رئیس فدراسیون بوکس واکنش نشان داد و گفت: برای راه اندازی بوکس بانوان باید زیرساختهای لازم فراهم شود که این اتفاق هنوز صورت نگرفته است. من خودم علاقه به راه اندازی بوکس بانوان دارم. میتوان در آینده با برنامه ریزی مناسب قهرمان سازی کرد. اگر بخواهیم بوکس بانوان راه اندازی شود باید داوران و مربیان را از پایه آموزش دهیم. فرایند آموزش پایهای به بانوان بسیار زمان بر است پس چگونه میتوان گفت در شرایط کنونی بانوان از آقایان بهتر خواهند بود.
او گفت: رئیس فدراسیون در صحبتهای خود اسطورههای بزرگ بوکس را خشن معرفی کرده، اما وقتی فردی اطلاعاتی در مورد رشته بوکس ندارد نباید اظهار نظر کند. طرفداران محمدعلی کلی به خاطر جذابیت و کیفیت مبارزات، او را دنبال میکردند. چگونه او اسطورههای بوکس را با مبارزات خشن زیر سوال میبرد. او با خشن معرفی کردن بوکس اسطورهها و جامعه این رشته را زیر سوال برده است.
مظاهری درباره اولین پخش زنده بوکس در دوران ریاست ثوری عنوان کرد: تا جایی که یادم میآید در بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ دوحه قطر بازیها از صداو سیما پخش شد و در همان سال مسابقات دهه فجر در بندر عباس نیز پخش زنده داشت. پس از آن نیز المپیک لندن و ریو نیز از رسانه ملی پخش شد. آیا واقعا در خاطر رئیس فدراسیون نیست که پیش از ریاست او چندین پخش زنده از بوکس داشتیم؟ شاید آنها میخواهند کاستیهای خود را گردن دیگران بیاندازند.
او اظهار کرد: ثوری که در راس فدراسیون بوکس قرار دارد تاکنون برای دیده شدن قهرمانان این رشته چه کاری انجام داده است؟ در دوره ریاست ثوری عکس قهرمانان ملی رشته بوکس از سالن تمرینی تیم ملی برداشته شد. فدراسیون برای توجیه این موضوع، این اتفاق را گردن ملی پوشان حاضر در سالن انداخت. در طول ۲ سالی که ثوری ریاست فدراسیون را داشته است یکبار از قهرمانان آسیایی دعوت نکرده تا راه کاری برای نجات بوکس ارائه دهند.
بیشتر بخوانید:وعدههایی که در فدراسیون کیسه بوکس میشوند/ لیگ مشت زنی «فرمالیته» اعلام شد
سرمربی سابق تیم ملی بوکس بیان کرد: احتمالا ثوری حضور ذهن ندارد یا عوام فریبی میکند. استارت استعدادهای برتر از ۲ سال پایانی ریاست ناطق نوری آغاز شد. در آن زمان ثوری داور مسابقات بود و حتما باید به یاد داشته باشد. مسابقات استعدادهای برتر آسیا برای اولین بار برگزار شد پس اعزام اول محسوب میشد در نتیجه نباید گفت شروع استعدادهای برتر از این فدراسیون بوده است. اگر اعزام صورت میگیرید باید در تمامی اوزان صورت بگیرد. زمانی میتوان گفت که فدراسیون موفق است که بتواند نتایج قابل قبولی در ردههای سنی پایه کسب کند. با برنامههای مدون و طرحهای استعدادیابی میتوان خانوادهها را برای حضور فرزندانشان در رشته بوکس تشویق کرد، اما بی برنامگی در فدراسیون بوکس بیداد میکند.
او گفت: ثوری در ابتدا قول حامی مالی میلیاردی داده بود، اما حتی نتوانسته یک حامی مالی قوی برای فدراسیون جذب کند چه برسد به اینکه حامی مالی میلیاردی بیاورد. صالحی نایب رئیس فدراسیون در این شرایط سخت حقوق ملی پوشان را پرداخت کرده که اقدام بزرگی محسوب میشود. سرمربی تیم ملی باید فقط به فکر آماده سازی تیم ملی باشد، اما متاسفانه مدام درگیر موضوعاتی مانند جذب حامی مالی یا اعزام شدن یا نشدن تیم ملی به مسابقات است. وظیفه فدراسیون حمایت از برنامههای مربی و اعزام تیم ملی بوکس است.
او ادامه داد: مدام گفته میشود که بوکس حرفهای زیر نظر فدراسیون است، اما این موضوع با فداسیون جهانی بوکس تضاد دارد. چندی پیش هم بیانیهای صادر شد که بوکسورهای حرفهای نمیتوانند در المپیک شرکت کنند. سالار غلامی بوکسور حرفهای نیز برای حضور در انتخابی المپیک باید مجوز آیبا را داشته باشد. شرایط اردوهای تیم ملی باید به گونهای باشد که بوکسور برای تامین معاش خود به لیگهای حرفهای رجوع نکند. نداشتن اطلاعات کافی فدراسیون باعث استعداد سوزی میشود.
او در پایان اظهار کرد: بوکس بزرگان زیادی دارد، اما ثوری اعلام کرده که بوکس با یک یا ۲ چهره شناخته میشود. ما نفرات بزرگی مثل بیژن باتمانی و صمدی را داریم که افتخارات بزرگی را برای ایران کسب کرده اند. بسیاری از چهرههای بوکس مهجور واقع شده اند و باید توسط فدراسیون معرفی و از تجربه آنها استفاده شود. فدراسیون تاکنون برای استفاده از قهرمانان پیشکسوت هیچ اقدامی انجام نداده است.
بیشتر بخوانید: خطر حذف از المپیک بیخ گوش ستاره بوکس
انتهای پیام/