دانشیار رشته میکروبیولوژی گفت: پروبیوتیک‌ها باعث مهار بیماری‌هایی مانند سرطان و یا تعدیل سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

فروش محصولات پروبیوتیک در شبکه‌های مجازی غیرقانونی استمریم تاج آبادی ابراهیمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد و دانشیار رشته میکروبیولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: براساس سازمان جهانى غذا و کشاورزى (FAO) و سازمان بهداشت جهانى (WHO) از سال‌های ۲۰۰۱ پروبیوتیک‌ها  به عنوان یک میکروارگانیسم‌ زنده‌ برای سلامت افراد توصیه شده است. پروبیوتیک‌ها از طریق جایگزینی یا مستقر شدن در قسمتی از بدن موجب بروز تغییراتی می‌شوند؛ تغییراتی که باعث مهار بیماری‌هایی مانند سرطان و یا تعدیل سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

او با بیان اینکه پروبیوتیک‌ها از طریق مکانیزم‌های متعدد اثرات قابل‌توجهی بر روی سلامت افراد دارند، افزود:پروبیوتیک ها حاوی ترکیبات مهارکننده در تولید یک محصول هستند که وظیفه اصلی آن‌ها کاهش تعداد سلول‌های زنده پاتوژن است تا متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار دهند.این باکتری مفید در جایگاه‌های اتصال سطوح اپی‌تلیال روده  برای کسب مواد غذایی با پاتوژن‌ها رقابت می‌کنند به طوریکه با استقرار در جایگاه‌ها، پاتوژن‌ها فرصت اتصال و بیماری زایی را نداشته و از سویی باعث تحریک و تعدیل سیستم ایمنی در سطوح مختلف می‌شوند.

این دانشیار رشته میکروبیولوژی تصریح کرد:  پروبیوتیک‌ها همانند دیگر محصولات مفید می‌توانند با سنتز برخی مواد در بدن ویتامین‌ها، اسید‌های آمینه و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشند.


بیشتر بخوانید : چند درصد محصولات کشاورزی سم بالاتر از حد مجاز دارند؟


او یادآوری کرد:  امروزه در کشور‌های پیشرفته تحقیقات بسیاری بر روی پروبیوتیک‌ها صورت گرفته است به طوریکه با تنوع  محصولات تجاری با ارزش بالا در بازار‌های جهانی، معامله‌های بسیاری انجام می‌شود؛ در واقع محصولات تخمیری - سنتی، جداسازی پروبیوتیک‌ها از محصولات پنیر‌های سنتی یا ترخینه موثرتر بوده  است. صنعت پروبیوتیک در دنیا با سرعت زیادی در حال پیشرفت است تا محصولات تجاری متعددی بر پایه پروبیوتیک ها تولید کنند ، خوشبختانه به تازگی استفاده از پروبیوتیک‌ها مورد توجه بازار جهانی قرار گرفته و شرکت‌های بسیاری  شروع به فعالیت در این زمینه کرده اند .

ابراهیمی در پاسخ به اینکه آیا دارو‌های پروبیوتیکی که در شبکه‌های مجازی و داروخانه‌های مجازی به فروش می‌رسد؛ تقلبی است یا خیر، گفت: تمامی مکمل‌های پروبیوتیکی زیر نظر وزارت بهداشت (کد IRC) و سازمان غذا و دارو مجوز سیب سلامت را دارا هستند. مکمل‌های پروبیوتیک زیر نظر داروخانه‌ها دارای مجوز قانونی، قابل فروش هستند.

او در پایان گفت: با گسترش شبکه های اجتماعی، محصولات پروبیوتیکی توسط این شبکه‌ها به فروش می‌رسند. فروش این محصولات در شبکه‌های مجازی غیرقانونی است، چراکه این محصولات غیرمجاز می تواند برای سلامتی افراد مضر واقع شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم افراد به هیچ عنوان از این شبکه ها خرید نکنند .

انتهای پیام /

فروش محصولات پروبیوتیک در شبکه‌های مجازی غیرقانونی است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.