مریم تاج آبادی ابراهیمی رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ظرفیتهای حوزه پروبیوتیک و ارتباط آن با حوزه گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی با بیان اینکه پروبیوتیک علمی بسیار جدید بوده که در کشورهای بسیار پیشرفته آغاز شده است و کشور ما ایران، همقدم با آنها پیش میرود، اظهار کرد: در حال حاضر تولید محصول در زمینه بیماریهای خاص و تولید محصول جدید پروبیوتیک در دستور کار سازمان تحقیق و توسعه قرار گرفته است و برگزاری نمایشگاهها و همایشها در معرفی صنعتهایی نوین همچون فرآوردههای دارویی و پروبیوتیک نقش بسیار زیادی دارد.
تاج آبادی درباره چگونگی اثرگذاری محصولات پروبیوتیک بیان کرد: پروبیوتیکها از طریق جایگزینی یا مستقر شدن در بخشی از بدن میزبان، تغییراتی ایجاد میکنند که باعث اعمال اثرات مفید همچون مهار بیماریهای مختلف، کنترل سرطان، تعدیل سیستم ایمنی میشود و همچنین نقش درمانی در بیماریهای گروه زنان و بیماریهای گوارشی دارد.
وی ادامه داد: پروبیوتیک شاخهای از فرآوردههای طبیعی و گیاهی است و پروبیوتیکها و باکتریهای موجود در بدن هر فرد نقش پیش بینی کننده در بیماریهای متابولیک و به خصوص بیماریهای میانسالی دارند و به درمان بیماریها در گروه اطفال، زنان و بزرگسالان و بیماریهای گوارشی کمک میکنند.
وی افزود: بومی سازی تولید صنعت پروبیتوتیکها و غذاهای فراسودمند در کشور تقریبا ۱۰ سال سابقه دارد و همچنین در این زمینه، شبکه علمی قدرتمندی در کشور وجود دارد و تولید پروبیوتیک در ایران کاملا بومی سازی شده است.
تاج آبادی ادامه داد: با توجه به اهمیت فرآوردههای پروبیوتیک، در هشتمین همایش طلای سبز نقش ذائقه، فرهنگ و آموزش در پذیرش فرآوردههای طبیعی و پروبیوتیک بررسی خواهد شد.
انتهای پیام/