به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، آیت الله رسول فلاحتی نماینده، ولی فقیه در گیلان در دیدار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیئت همراه با اشاره به اینکه زمانی گیلان به لحاظ بیمارستانی استان نخست کشور بود گفت: اکنون گیلان رتبه آخر در سازههای بیمارستانی را دارد و میطلبد مسئولان مربوطه این استان را دریابند.
او به وجود دو رودخانه زرجوب و گوهررود در رشت اشاره کرد و افزود: رودخانههای مذکور با توجه به پسماندی که در رشت داریم، آسیب پذیریهایی برای مردم گیلان ایجاد کرده است.
امام جمعه رشت با بیان اینکه واکاوی عیبها و آسیبهایی که به جامعه شهری و روستایی وارد میشود مفید است، تصریح کرد: در سالهای اخیر کاری برای استان انجام نشده و فاقد بیمارستان در تراز مردم گیلان هستیم.
آیت الله فلاحتی، بیمارستانهای پورسینا و دکتر حشمت را دارای قدمت یکصد ساله دانست و بیان کرد: برای گیلان با وجود تقدیم ۸ هزار شهید و وجود شایستگان جهانی مانند سلار دیلمی از قرنهای گذشته، میطلبد توجه به سازههای بیمارستانی استان شود.
وی، گیلان را قطب پذیرش بیمار از استانهای همجوار عنوان کرد و گفت: انتظار داریم مسئولان مربوطه به اولویتهای استان توجه ویژه داشته باشند.
نماینده، ولی فقیه در گیلان در ادامه با اشاره به وظایف قانونگذاری و نظارت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: عزل و نصب مدیران وظیفه نمایندگان نبوده و به عهده دولت است، اما نمایندگان به عنوان مشاوران عالی مسئولان استان میتوانند نظر خود را اعلام کنند.
آیت الله فلاحتی به شرایط کشور با توجه به اعمال تحریمها اشاره کرد و یادآور شد: شرایط ایجاد شده را درک میکنیم، اما اکنون گیلان واجد اولویتهایی است و انتظار داریم به اولویتهای استان توجه ویژه شود.
او با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، گفت: گیلان به دلیل شرایط اقلیمی، سوء تغذیه و نبود اطلاع رسانی مناسب واجد بروز مشکلات پزشکی بوده بنابراین توجه به بیمه سلامت در کاهش هزینه حائزاهمیت است.
امام جمعه رشت، اراده برای کار و دست پاک بودن مسئولان را مهم ذکر کرد و افزود: داشتن خط فکر و اندیشه سیاسی برای بنده مهم نبوده بلکه ارائه طرحی نو برای برطرف کردن معضلات مهم است ضمن اینکه به خروجی فعالیتها باید توجه شود.
آیت الله فلاحتی ادامه داد: داشتن روحیه مجاهدانه، خلاقیت، اراده و اتاق اندیشه ورز برای انجام فعالیتها توسط مسئولان تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه رشت فاضلاب شهری مناسب ندارد، بیان کرد: در گذشته بعضی از امور خردورزانه صورت نگرفته است.
نماینده، ولی فقیه در گیلان سلامت جسم و دین را همواره در کنار هم دانست و خاطرنشان کرد: عقل، فکر و عبادت سالم در بدن سالم است.
وجود عالم ژرف اندیش در گیلان نعمت است/ اتمام بیمارستان لاکان رشت اولویت نخست وزارت بهداشت
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در دیدار مذکور وجود آیت الله فلاحتی به عنوان یک عالم عمیق نگر و ژرف اندیش را برای گیلان نعمت عنوان کرد و گفت: حضور و بازدید حضرتعالی از مراکز درمانی استان برای ما دلگرم کننده است.
او، سفر به نقاط مختلف کشور را به نیت برطرف کردن معضلات عنوان کرد و گفت: حضور در گیلان به منظور برطرف کردن مشکلات این استان است.
وی با بیان اینکه آلایندههای تالاب انزلی یکی از عمدهترین مشکلات زیست محیطی گیلان است، تصریح کرد: سالهای گذشته گزارشی از رودخانههای گوهررود و زرجوب و پسماند سراوان تهیه کردیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آگاهی آیت الله فلاحتی نسبت به کلیدیترین معضلات سلامت گیلان اشاره کرد و یادآور شد: قبل از سفر به گیلان معضلات پزشکی و سلامت استان را احصا کردیم و اولویت نخست را اتمام بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی لاکان رشت در نظر گرفتیم.
نمکی با اشاره به اینکه اتمام سازه بیمارستان لاکان رشت نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز آن اعتبار دارد، بیان کرد: اعتبارات مذکور را اختصاص میدهیم تا این پروژه به بهره برداری برسد.
وی به وجود سالانه ۳۸۰ هزار مرگ در کشور اشاره کرد و گفت: ۱۰۰ هزار مرگ مربوط به فشار خون است بنابراین برای مردمی کردن نظام سلامت برنامه داریم.
احداث بیمارستان یک هزار تختخوابی پاسخگوی نیاز آینده گیلان است
علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در دیدار مذکور با بیان اینکه انجام کارهای زیربنایی گیلان در اولویت برنامهها است، گفت: زمین ۲۰۰ هکتاری لاکان رشت به امور پزشکی اختصاص داده شده و دانشکدههای پزشکی و بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی در این مکان احداث میشود.
او به مصوبه احداث بیمارستان یک هزار تختخوابی رشت اشاره کرد و افزود: میطلبد از قابلیتهای استان و بستر سرمایه گذاری بخش خصوصی برای احداث بیمارستان یک هزار تختخوابی گیلان استفاده شود.
وی با بیان اینکه احداث بیمارستان یک هزار تختخوابی پاسخگوی نیاز آینده گیلان است، تصریح کرد: برای ۵۰ سال آینده استان فکر شده و با ساخت بیمارستان یک هزار تختخوابی بسیاری از معضلات گیلان برطرف میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ملاحظههای در نظر گرفته شده قانون برای بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: دو روز آینده اجباری شدن بیمه سلامت توسط وزیر بهداشت به مردم اعلام میشود ضمن اینکه تمام تلاش کمیسیون بهداشت مجلس تقویت بیمه سلامت است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بدو ورود به گیلان از وضعیت مراکز درمانی منجیل، رودبار و رستم آباد بازدید کرد.
انتهای پیام/آ