به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «پسوریازیس» بیش از ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و به تعبیری دیگر، ۲ تا ۳ درصد از کل جمعیت جهان مبتلا به پسوریازیس هستند.
برای بسیاری از افراد، پسوریازیس هنوز یک بیماری نسبتاً ناشناخته است. امروز روز جهانی این بیماری است، روزی برای افزایش آگاهی و بهبود دسترسی بیماران به روشهای درمان جدید.
پسوریازیس بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ میدهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنالهایی اشتباه میفرستد. این سیگنالها باعث افزایش سرعت چرخهٔ رشد سلولهای پوست میشود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلولهای پوستی از میزان ریختن آنها.
پسوریازیس بار اقتصادی، اجتماعی و عاطفی بزرگی بر دوش بیماران و خانوادههای آنها تحمیل میکند و بر کیفیت زندگی مبتلایان تاثیری به شدت منفی دارد. حدود ۶۰ درصد از مبتلایان به پسوریازیس بیماری خود را یک مشکل بزرگ در زندگی روزمره میدانند. تأثیر این بیماری بر کیفیت زندگی زنان و بیماران جوانتر به مراتب بیشتر است.
بیماری اغلب در سنین ۱۵ تا ۲۵ سالگی ظاهر میشود، اما میتواند در هر سنی بروز کند. پسوریازیس خفیف کمتر از ۳ درصد بدن را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر ۳ تا ۱۰ درصد بدن درگیر این بیماری شود، نوع متوسط در نظر گرفته میشود و ابتلای بیش از ۱۰ درصد بدن، از نوع شدید است.
پسوریازیس واگیردار نیست
یک متخصص پوست ومو در گفتگو با ایسنا در خصوص بیماری پسوریازیس، اظهار کرد: پسوریازیس یک بیماری پوستی است که در آن پوسته ریزی اتفاق میافتد و حدود یک درصد افراد جامعه به این بیماری مبتلا هستند. این بیماری با وجود اینکه ظاهر زشتی دارد، عمر بیمار را کم نمیکند.
عبدالرضا عرفانی با بیان اینکه در حال حاضر این بیماری در جامعه تحمل پذیرتر شده است، تصریح کرد:مبتلایان نباید دچار افسردگی یا گوشه نشینی شوند، زیرا بیماری مسری خطرناکی نیست.
وی افزود: پسوریازیس در نواحی از پوست (مانند آرنجها، زانوها و پوست سر) که در معرض آسیبهای فیزیکی قرار میگیرند، بیشتر رخ میدهد. البته ممکن است کل پوست بدن هم به پسوریازیس مبتلا شود.
این متخصص پوست و مو با اشاره به اینکه این بیماری همراه با تکثیر غیر طبیعی سلولهای پوست رخ میدهد، تصریح کرد: لایه شاخی پوست در حالت عادی هر ۲۸ روز یک بار نو میشود، اما در افراد مبتلا به پسوریازیس هر پنج روز یک بار این اتفاق میافتد و به همین علت پوست روی پوست جمع میشود و مانند آرد میریزد.
عرفانی ادامه داد: یک چهارم افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، سابقه فامیلی مثبت دارند. عوامل عصبی و روحی، تنشی و هیجانی، نگرانیها و فشارهای عصبی باعث میشود، این بیماری تشدید شود و این استرسها میتواند علتی برای شروع بیماری باشد. همچنین افرادی که زبانهای ترک دار و چاک دار دارند، بیشتر در معرض این بیماری هستند، توصیه میکنیم این افراد در زمان مسواک کردن زبانشان را نیز مسواک کنند.
وی خاطر نشان کرد: هر جایی از پوست اگر آسیب فیزیکی ببیند، این بیماری میتواند فعال شود که به آن کوبنر مثبت میگویند. این بیماری در محلهایی که آسیب فیزیکی به پوست وارد شده است، بیشتر ظاهر میشود. در بررسیهای پاتولوژی این بیماری پوست هم ضخیم و هم نازک میشود. به قدری نازک میشود که عروق خونی در سطح پوست نمایان شده و حتی ممکن است خون ریزی اتفاق افتد.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه برای کنترل این بیماری باید سعی کنیم تکثیر سلولی را کم کنیم، گفت: در این بیماری با تکثیر سلولی غیرطبیعی بدخیم مواجه هستیم.
عرفانی با اشاره به روشهای درمانی این بیماری گفت: استفاده از داروهای ضد التهاب مانند کورتونهای موضعی ترکیبات حاوی تار، قیر و... و؛ که میتوانند تکثیر سلولی را کم کنند، بسیار مفید است. همچنین از روشهای دیگر لیزرهای اگزایمراست، اما در صورتی که بیماری با درمانهای موضعی کنترل نشود و بیماری وسیع باشد، از درمانهای سیستمیک تکثیر سلولی استفاده میشود.
عرفانی گفت: اخیرا داروی جدیدی به نام "سینورا" برای درمان پسوریازیس به کار میرود که داروی گران قیمتی است، اما تحت پوشش بیمه است.
منبع : ایسنا
انتهای پیام/