به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ، کوروش مودت فرماندار ویژه خرمشهر دوشنبه در نشست ستاد بحران شهرستان خرمشهر در فرمانداری این شهرستان از مناطق سوئیچتی، ام نوشه و مکسر به عنوان نقاط بحرانی خرمشهر نام برد وگفت:برای پیشگیری از سیلاب در مناطق بحرانی همچون مناطق روستایی غرب کارون تقسیم کاری باید بین دستگاههای اجرایی انجام شود.
او بر بسته شدن زهکش ها از سوی جهاد کشاورزی خرمشهر تاکید کرد و گفت: در برخی از مناطق بحرانی خرمشهر زهکش ها از سوی کشاورزان باز شده که جهاد کشاورزی باید برای بستن این زهکش ها اقدام کند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر آماده سازی زیرساخت ها را از دیگر برنامه های دستگاههای اجرایی در فصل بارندگی بیان کرد و گفت: برای تقویت سیل بندها در مناطق بحرانی خرمشهر با معاونت عمرانی و سازمان همیاری شهرداری ها مکاتبه شده اما با توجه به شرایط بارندگی و ادامه آن نباید منتظر استان بود.
مودت گفت: با توجه به حجم بارندگی روز یکشنبه زیرساخت های شهرستان خرمشهر آمادگی پذیرش این حجم از بارندگی را ندارند و مشکلاتی را در سیستم دفع فاضلاب در معابر شهری برای شهروندان ایجاد شد.
او یکی از مشکلات جدی این شهرستان هنگام بارندگی را قطع برق بیان کرد و افزود: به علت بارش باران و توفان برق مناطقی از این شهرستان قطع شد که با تلاش ماموران برق مناطق برقرار شد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه خرمشهر گفت: در نشست قبلی ستاد بحران بر لایروبی جدول ها و معابر تاکید شده اما کار به نحو مطلوب صورت نگرفته لذا با توجه به اینکه شبکه فاضلاب خرمشهر گنجایش این حجم از بارندگی را ندارد باید کار لایروبی معابر شهر هر چه سریعتر انجام شود.
مودت افزود: در مناطقی از خرمشهر به دلیل مد آب رودخانه وارد شبکه فاضلاب شده و پمپ ها به دلیل قطعی برق نیز کار نمی کردند که مشکلاتی برای شهروندان موجب شد.
حسین صیفی سرپرست امور آب منطقه جنوب نیز در این نشست از اتمام کار لایروبی سیل بندها در مناطق بحرانی خرمشهر خبر داد و گفت: برای ترمیم سیل بندهای روستای ام نوشه سازمان آب و برق خوزستان قول تامین ۴۰ میلیارد ریال اعتبار را داده است.
او با بیان اینکه ضلع شمالی و جنوبی کانال شیردم در خرمشهر نیاز به ترمیم دارد افزود: نهر مارد نیز برای پیشگیری از سیلاب باید لایروبی شود تا بخشی از آب به تالاب شادگان منتقل شود.
عزیز ساعدی شهردار خرمشهر نیز در این نشست نبود شبکه دفع آبهای سطحی در خرمشهر را از عمده مشکلات این شهر بیان کرد و گفت: شبکه فاضلاب خرمشهر محدودیت هایی دارد و بخش عمده آن نیاز به بازسازی دارد و توان دفع آبهای سطحی را ندارد.
او ساماندهی ۲ نقطه مرکزی پشت سایت اداری و کوت شیخ خرمشهر را در اولویت کاری شهرداری عنوان کرد و افزود: سازمان آب و برق خوزستان ادعا دارد که پارک ساحلی کوت شیخ حریم رودخانه است و هم اینک از شهرداری در دادگستری شاکی شده است لذا باید تعیین تکلیف شود که حریم رودخانه مربوط به شهرداری است یا امور آب جنوب است.
شهردار خرمشهر ادامه داد: برای احداث پارک ساحلی کوت شیخ ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
در پایان این نشست مقرر شد که دستگاههای اجرایی همچون اداره کل بندر و دریانوردی، شرکت توسعه کشت و صنعت نیشکر میرزا کوچک خان، شرکت نفت و گاز اروندان، منطقه آزاد اروند، راه و شهرسازی اقدام لازم برای تهیه ماشین آلات برای تقویت و ترمیم سیل بندها در روستاهای حاشیه غرب کارون خرمشهر را به عمل آورند.
بارندگی شدید ۲۴ ساعت گذشته در شهرهای آبادان و خرمشهر موجب طغیان فاضلاب در مناطقی از این شهرها شد.
انتهای پیام/ د