معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به افزایش بیماری آنفلوانزا در سه سال گذشته در یزد، گفت: کنترل بیماری آنفولانزا نیازمند افزایش مراقبت‌های بهداشتی است.

محمدرضا دهقانی، معاون بهداشتی دانشگاه  علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد ، با اشاره به سرد شدن دمای هوا و شیوع بیماری آنفولانزا، گفت: موارد مثبت  بیماری آنفولانزا در استان یزد، سال ۱۳۹۶، دو مورد و سال ۱۳۹۷، چهار مورد بوده است که این مقدار در سال ۱۳۹۸ تاکنون به ۳۸ مورد افزایش داشته است.

او افزود: بیماری آنفولانزا با علائمی مثل آبریزش بینی، تب، ضعف و بی حالی، سردرد، درد‌های استخوانی و عضلانی، علائم ریوی و تنفسی، گلودرد و در برخی انواع خاص آن با اسهال و استفراغ خود را نشان می‌دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه پزشکی شهید صدوقی یزد ادامه داد: ویروس آنفولانزا، انواع مختلفی دارد و برخی از انواع آن بیماری خطرناکتری را ایجاد می‌کنند؛ لذا لازم است تمامی افراد به ویژه افراد سالمند و بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن قلبی، تنفسی و کسانی که ایمنی ضعیفی دارند در شرایط شیوع بیماری در فصل سرد، با شروع علائم و جهت تشخیص به موقع به پزشک مراجعه کنند.

 دهقانی تصریح کرد: واکسیناسیون در بعضی از موارد به ویژه در افراد با ضعف ایمنی توصیه می‌شود و می‌تواند در پیشگیری از بیماری موثر باشد و با مشورت پزشک انجام شود.

کنترل بیماری آنفولانزا نیازمند افزایش مراقبت‌های بهداشتی است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: موارد مثبت بیماری آنفلوانزا در سه سال گذشته افزایش یافته است که این مهم توجه و مراقبت‌های بهداشتی بیشتر فرد را می‌طلبد.

او گفت: ویروس از دست آلوده به دهان و بینی و چشم فرد دیگر منتقل می‌شود و چنانچه فردی به تشخیص پزشک مبتلا به آنفولانزا است حتی الامکان از حضور در اماکن عمومی خودداری کند و ضمن استفاده از ماسک مناسب، هنگام عطسه وسرفه، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال نگه دارد و دستمال‌ها را نیز داخل کیسه پلاستیکی کرده و دور بریزد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به نقش درمان در کنترل شیوع این بیماری، تصریح کرد: بیماران باید مایعات گرم بیشتری مصرف کنند و با آب نمک دهان و مجاری بینی خود را شستشو دهند.

دهقانی ادامه داد: بیماران فعالیت بدنی شدید نداشته باشند و باید به اندازه استراحت کنند و دمای اتاق متعادل نگه داشته شود و نیز اجتناب از مصرف آب سرد و نیز غذا‌های سنگین و دیر هضم و چرب مثل سرخ کردنی ها، گوشت گاو، کنسروها، فست‌فود‌ها می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی و دفع مواد زائد به بهبود بیماران کمک می‌کند.

انتهای پیام/ی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.