به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سیگار کشیدن می تواند عوارض جانبی زیادی روی بدن داشته باشد. برخی از این موارد می تواند منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود.
در حقیقت، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها (CDC) ، سیگار خطر مرگ را ناشی از هر علتی را افزایش می دهد، نه فقط عللی که مربوط به مصرف دخانیات هستند. استعمال دخانیات روی دستگاه تنفسی ، سیستم گردش خون ، دستگاه تناسلی ، پوست و چشم تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به سرطان های مختلف را افزایش می دهد.
در مقابل اثرات ترک سیگار از همان دقایق اولیه بروز پیدا میکند. این موارد شامل پوست روشن تر ، بهبود سلامت دهان و دندان ، هورمون های با ثبات تر، سیستم ایمنی قوی تر و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان ها است.
بیشتر بخوانید: عوامل پنهانی که نمیگذارند چربیهای شکمی از جای خود تکان بخورند!
بعد از ۱۲ ساعت؛ ضربان قلب و مونواکسید کربن در خون به حد طبیعی میرسد و به تدریج نبود نیکوتین را در خون خود احساس کنید.
بعد از یک سال؛ خطر حمله قلبی بسیار پایین است و عوارضی مانند فشار خون، سرفه و مشکلات بخش فوقانی دستگاه تنفسی شروع به بهبود میکنند.
پس از ۲ تا ۵ سال؛ طبق اطلاعات منبع معتبر CDCTrusted، خطر سکته مغزی در کسانی که سیگار را ترک کرده اند، کاهش مییابد.
بعد از ۵ تا ۱۵ سال؛ خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو، مری و مثانه به نصف کاهش مییابد.
بعد از ۱۰ سال؛ خطر سرطان ریه و سرطان مثانه در نیمی از کسانی است دیگر سیگاری نیستند، کاهش می یابد.
بعد از ۱۵ سال؛ خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در فردی که سیگار را ترک کرده شبیه به کسی است که هرگز سیگار نکشیده است.
نیکوتین یک داروی اعتیاد آور است و در صورت قطع مصرف استفاده از آن، میتواند باعث علائم ترک شود. این علائم شامل هوس، افزایش اشتها و تحریک پذیری است. هوس و تأثیرات دیگر معمولاً در طول زمان فروکش میکند.
انتهای پیام/