به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،محمدرضا مجیدی مدیر جهاد کشاورزی خوانسار مدت اجرای طرح مبارزه با کرم خراط به روش تلفیقی را از اسفند پارسال تا تابستان امسال بیان کرد و گفت: ابتدا ۱۲۰ هکتار از باغهای گردوی روستای قودجان زیر پوشش این طرح قرارگرفت و با یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال هزینه ۱۱ هزار اصله درخت گردو سمپاشی که در نتایج حاصل از اجرای طرح، مبارزه به روش تلفیقی در باغهای گردو این شهرستان به عنوان نمونه کشوری انتخاب شد.
محمدرضا مجیدی، وسعت باغهای گردوی شهرستان خوانسار را ۷۶۰ هکتار شامل ۵۵۰ هکتار بارور وبقیه نهال برشمرد و افزود: پس از موفقیت در ریشه کن شدن آفت کرم خراط، مبارزه با این آفت مهم در دیگر باغهای گردو این شهرستان به روش تلفیقی اجرا شد.
او گفت: کرم خراط با حمله به تنه درخت و سوراخ کردن آن تا خشک کردن درخت پیش میرود و درصورت مبارزه نکردن خسارت ۱۰۰ درصدی به درخت گردو آسیب وارد میکند همچنین موقع به کارگر هنگام برداشت گردو در تنه آسیب دیده خطرساز است.
مدیر جهاد کشاورزی خوانسار افزود: در روش تلفیقی با مشارکت و پیگیری هفت کارشناس باغبانی و همکاری کشاورزان، درختان به سه گروه درختان گروه قرمز، زرد و سبز تقسیم شدند که همگی قطع شدند که در گروه قرمز تمام درختان قطع شدند در گروه سبز هم درختان سالم و نیاز به مبارزه نداشتند و گروه زرد شامل درختان خسارت دیده کرم خراط زیرپوشش طرح قرارگرفتند.
محمدرضا مجیدی گفت: در طرح مبارزه با آفت در زمستان سوراخهای تنهی گروه زرد با طمعه مسموم پوشش داده شد و در اردیبهشت که برگ درختان رویش میکند شاخههای خشک وخراب هرس وسوزانده و سپس برای جلوگیری از جفت گیری و شکارانبوه پروانهها تله فرمونی گذاشته و آفت ریشه کن شد.
کرم خراط ساقه خوار میزبان اصلی آن گردو است همچنین به درختان هسته دار هم حمله میکند.
انتهای پیام/م