۳۰ درصد از کل تولید سیب آذربایجان غربی به صورت زیر درختی و صنعتی به فروش می‌رسد چیزی که به نام باغداران است و به کام دلالان است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، افرادی که به طور منظم سیب می‌خورند، میزان تندرستی خود را افزایش می‌دهند و علاوه بر آن از بروز بیماری‌های متعددی که به دلیل کمبود عناصر حیاتی پیش می‌آید، جلوگیری می‌کنند.

همچنین امام محمد باقر (ع) نیز فرمودند: إذا أرَدتَ أکلَ التُّفّاحِ فَشُمَّهُ ثُمَّ کُلهُ؛ فَإِنَّکَ إذا فَعَلتَ ذلِکَ أخرَجَ مِن جَسَدِکَ کُلَّ داءٍ وغائِلَهٍ، ویُسَکِّنُ ما یوجَدُ مِن قِبَلِ الأَرواحِ کُلِّها: هنگامى که خواستى سیب بخورى، آن را ببوى و سپس بخور. اگر این کار را انجام دادى، هر درد و عارضه‏‌اى از تنت بیرون مى‏‌رود و همه آنچه از سوى ارواح، در انسان ایجاد مى‏‌شود، فرو مى‏‌نشیند.

 

مشکل بازار پس از تولید سیب یکی ازمهمترین مشکلات تولید کنندگان

پائین بودن قیمت فروش محصول نسبت به هزینه‌های تولید آن، نامشخص بودن وضعیت صادرات، بالا بودن هزینه‌های تولید و پائین بودن توان مالی باغداران و ریزش‌های قبل از برداشت محصول از بزرگ‌ترین مشکلات باغداران است که خستگی تلاش و زحمت یکساله را برتن آن‌ها باقی می‌گذارد.

میلاد اکبری یکی از باغداران آذربایجان غربی و فارغ التحصیل رشته باغبانی در مورد مشکلات موجود در زمینه بازار سیب گفت: هزینه‌های تولید سیب از زمان کاشت تا برداشت به قدری زیاد است و چگونگی فروش و قیمت ناچیز آن تنها بخشی از مشکلات مهم ما می‌باشد و درآمد اصلی ما را تحت تاثیر قرار داده است،.

اشتغال بالای ۶۰ هزار نفر به صورت مستقیم درزمینه تولید سیب

عزیز امانی مدیر بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه ۶۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم در زمینه تولید سیب مشغول به کار هستند گفت: دهها هزار نفر دیگر نیز به صورت غیر مستقیم از زمان تولید سیب، داشت، برداشت، حمل، فروش و ذخیره سازی آن امرار معاش می‌کنند.

سیب مظلوم، نان سفره باغدار/آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشور درتولید سیب را دارد

تصویب ۸۰۰ تومان برای خرید تضمینی سیب صنعتی

رسول جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت و گو خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اعلام این خبر گفت: طبق مصوبه کمیسیون تنظیم بازار کشور سیب صنعتی به ازای هر کیلو ۸۰۰ تومان از باغداران خریداری خواهد شد و در این زمینه مذاکره و هماهنگی لازم با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران انجام گرفته است.

او افزود: بر اساس برآورد‌های انجام شده امسال پیش بینی می‌شود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب درختی از باغات استان برداشت شود که از این میزان در حدود ۳۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن به مصرف صنایع تبدیلی می‌رسد.

جلیلی گفت: این میزان سیب تولیدی قابلیت صادرات نداشته و باید در صنایع تبدیلی به کنسانتره و آب میوه تبدیل و برای صادرات در نظر گرفته شود.

 

آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشور درتولید سیب را به خود اختصاص داد است

 

جلیلی با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی رتبه نخست تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالیانه در حدود ۷۰۰ هزار تن از محصول تولیدی به صورت تازه‌خوری مصرف و یا در سردخانه‌های استان ذخیره‌سازی می‌شود که برای فروش روانه بازار‌های مصرف داخلی و خارجی می‌ گردد.

او افزود: ۱۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به باغات اختصاص یافته که از این میزان ۶۰ هزار و ۴۷۰ هکتار به باغات سیب درختی کربوط می شود.

سیب مظلوم، نان سفره باغدار/آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشور درتولید سیب را دارد

آذربایجان‌غربی بزرگترین ظرفیت سردخانه را در سطح کشور داراست

رئیس جهاد کشاورزی استان گفت: در استان آذربایجان غربی  ۳۶۰ سردخانه با ظرفیت نگهداری نزدیک به ۹۶۰ هزار تا یک میلیون تن فعال است و این استان، بزرگترین ظرفیت سردخانه را در سطح کشور داراست.

 او با اشاره به اینکه تشکیل زنجیره صادرات سیب درختی و محصولات کشاورزی به عنوان حلقه مفقوده رونق اقتصادی استان، در بخش کشاورزی به شمار می‌رود گفت: هدف از تشکیل زنجیره توسعه صادرات سیب درختی، واگذاری امور از حلقه تولید و نگهداری، صادرات و صنایع تبدیلی و تکمیلی، حمل و نقل و حلقه مدیریتی به خود بهره برادران و بخش خصوصی است که با حمایت و نظارت دولت صورت می‌گیرد که در راس آن وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.

سیب مظلوم، نان سفره باغدار/آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشور درتولید سیب را دارد

صادرات بیش از ۲هزار تن سیب درختی از گمرکات آذربایجان غربی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، با اشاره به اینکه بیش از دو هزار تن سیب درختی از گمرکات استان طی ۶ ماهه نخست سال جاری صادرات داشتیم گفت: عمده بازارهای هدف برای صادرات سیب درختی کشور، کشورهای عراق ,افغانستان و ترکمنستان است.


بیشتر بخوانید:آغاز برداشت سیب درختی در آذربایجان غربی / پیش بینی تولید بیش از ۶۸۸ هزارتن سیب در استان


او افزود: ۸ هزار و ۱۴۶ تن کنسانتره میوه نیز به ارزش ۱۷میلیون و ۱۲۸هزار و ۳۹۳ دلار به کشورهای همسایه صادر شده است.

گزارش از: ربابه سیدی یکانی

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.