احمد صادقی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، با بیان اینکه
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مهم و خطرناک است، گفت: این آفت چندنسلی و در شرایط مساعد میتواند در تمام طول سال زاد و ولد کند.
او درباره چگونگی
خسارت مگس میوه مدیترانهای افزود: مگس ماده در پوست میوه تخمریزی و لارو از گوشت میوه تغذیه میکند که در اثر لارو یک نوع لهیدگی و تغییر رنگ در میوه دیده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد تغییر رنگ در محل تخمریزی مگس بر روی میوه، پوسیدگی میوه در اثر تغذیه لارو آفت و ریزش شدید و نابهجای میوه را از دیگر علائم خسارت این آفت برشمرد.
صادقی درباره کنترل آفت مگس میوه مدیترانهای گفت: نصب تلههای جلبکننده یا تلههای زرد چسبنده در
باغهای آلوده، جمعآوری و معدوم کردن میوههای آفتزده و مشکوک و مدفون کردن میوهها در عمق بیش از ۵۰ سانتیمتری خاک، سوزاندن میوههای آفت زده، طعمه پاشی تنه و سرشاخههای اصلی درخت بهویژه قسمتهای آفتابگیر درخت با پروتئین هیدرولیزات ۲ تا ۳ درصد به همراه سم مالاتیون با دوز دو در هزار، از راهکارهای کنترل این آفت است.
او با اشاره به اهمیت برداشت تمامی میوهها مانند نارنگی، پرتقال، لیمو، نارنج، خرمالو و ازگیل قبل از فصل زمستان از باغ ها افزود:
باغداران از نقل و انتقال میوههای آفتزده جلوگیری و نسبت به انجام مبارزه زراعی در فصل سرما و پابیل کردن سایهانداز درختان برای از بین بردن شفیرههای آفت اقدام کنند.
صادقی به وجود ۶ ایستگاه ردیابی این آفت در شهرستان محمودآباد اشاره و گفت: امسال تاکنون ردیابی آفت مگس میوه مدیترانهای در سطح ۴۹۸ هکتار از باغ های این شهرستان انجام پذیرفت.
او افزود: عملیات طعمه مسموم پاشی علیه این
آفت در سطح ۲۱۲ هکتار با مصرف ۶۳۶ لیتر پروتئین هیدرولیزات انجام و تعداد دو هزار و ۴۱۸ عدد کارت زرد و تله مک فیل نیز بین باغداران نیز توزیع گردید.
انتهای پیام/س
ردیابی مگس میوه در محمودآباد