فرمانده انتظامی فارس با بیان اینکه ۶۵ درصد از جرائم استان پهناور فارس در کلانشهر شیراز است، تأکید کرد: مواد مخدر که پایه و اساس بسیاری از آسیبهاست، یکی از جرائمی است که به اغلب نهادها و سازمانها مربوط میشود و شکل آشکار آن یعنی معتادین متجاهر به طور مشخص به شورا و شهرداری مرتبط میشود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و مقامات ارشد نیروی انتظامی استان فارس، بر ضرورت تقویت روابط مشترک این دو نهاد، تأکید کردند.
فرمانده انتظامی در ادامه این دیدار با بیان اینکه خروجی عملکرد شورای شهر به تولید امنیت منجر میشود، اظهار داشت: به اعتقاد من امنیت صرفاً داشتن اسلحه و نیروی نظامی و برخورد کردن نیست؛ بلکه اگر زیرساختهای اقتصادی اصلاح شود، ترافیک روان شود و به طور کلی شرایط زندگی راحت مردم فراهم شود، عملاً امنیت ایجاد کردهایم.
سردار رهامبخش حبیبی، مردم شهر شیراز را مردمی با فرهنگ والا و قابل احترام خواند و گفت: یکایک ما به تاریخ فارس افتخار میکنیم؛ جایگاه و عملکرد مردم فارس از قبل از اسلام تا اسلام و همچنین شیرمردیهایی که در طول تاریخ انقلاب ما داشتهاند، همه نشان دهنده عظمتی است که هرچقدر ما مسؤولین برای آن کار کنیم باز هم کم است.
او در عین حال با یادآوری اینکه ۶۵ درصد از جرائم استان پهناور فارس در کلانشهر شیراز است، تأکید کرد: مواد مخدر که پایه و اساس بسیاری از آسیبهاست، یکی از جرائمی است که به اغلب نهادها و سازمانها مربوط میشود و شکل آشکار آن یعنی معتادین متجاهر به طور مشخص به شورا و شهرداری مرتبط میشود.
فرمانده انتظامی فارس با بیان اینکه حضور معتادین متجاهر در سطح شهر اکثریت شهروندان را آزار میدهد، حل این معضل را مستلزم یک برنامهریزی بینبخشی دانست و افزود: البته من معتقدم که جمع کردن معتادین متجاهر چندان هم دشوار نیست و میتوان با ساخت یک مکان در خارج از محدودهی شهر این افراد را تجمیع کرد و با تعریف کار برای آنها، این گروه را در همان مکان مشخص نگهداری کرد.
حبیبی با اشاره به رشد بسیار سریع استفاده از فضای مجازی در جامعه، تصریح کرد: واقعیت این است که آسیبهای فضای مجازی که حالا دیگر به فضای حقیقی تبدیل شده است، از حجم تمام کلانتریهای ما بالاتر است و باید برای مواجهه با این فضای گسترده آمادگی کافی داشته باشیم.
فرمانده انتظامی استان فارس در ادامه به توضیح در خصوص برخی درخواستهای اعضای شورای شهر پرداخت و اذعان کرد: اگرچه ما نمیتوانیم به تناسب رشد جمعیتی که داریم امکانات خود را هم ارتقا دهیم، اما در سوی دیگر این فرصت وجود دارد که بسیاری از کمبودها با تجهیزات الکترونیکی پوشش داده شود و باید این موضوع را جدی بگیریم.
حبیبی در خصوص کمبود کلانتری در برخی از نقاط شهر شیراز، گفت: ما در حال حاضر بخش قابل توجهی از مسائل امنیتی را با یگان امداد پوشش میدهیم و میتوانیم برای جاهایی که کلانتری ندارند نیز با اعزام یگان امداد مشکلات را حل کنیم که البته به کمک نهادهای دیگر هم نیاز است.
او اضافه کرد: مردم احتیاج دارند که در کوتاهترین زمان پلیس کنارشان حاضر شود و میدانیم که این موضوع در کنار وضع ظاهری و نوع برخورد پلیس برای آنها احساس امنیت و آرامش ایجاد میکند.
حبیبی با بیان اینکه برخی از مشکلات با یک تغییر استراتژی قابل مدیریت هستند، گفت: به عنوان مثال ضرورت وجود یک کلانتری در جوار یک نهاد امنیتی، کمتر از نقاط دیگر شهر است و بنابراین میتوان با جابجایی چنین کلانتری که نمونههای آن در شیراز وجود دارد، کارایی بیشتری حاصل کرد.
مقام ارشد انتظامی استان فارس پیچیدگی روندهای اداری را مانع بزرگ پیشبرد امورات مختلف در سطح شهر و استان دانست و افزود: اینکه هر طرح و برنامهای را به کمیتهها و کارگروههای نهچندان ناکارآمد گره بزنیم درست نیست و لازم است توان خود را بیش از این پیچ و خمهای اداری بر روی عملیاتی کردن برنامهها متمرکز کنیم.
فرمانده انتظامی فارس همچنین در واکنش به مواضع مختلف در خصوص عملکرد پلیس امنیت اخلاقی، تصریح کرد: یک زمانی قانون ما را موظف کرده بود که برای موارد بیحجابی در خودروها پروندهی قضایی تشکیل دهیم، اما حالا پس از یادداشت کردن مشخصات فرد متخلف با حفظ حرمت به او پیامک میدهیم و در صورت تکرار تخلف او را احضار میکنیم که میتوانم بگویم این یکی از اقدامات خوب پلیس در این زمینه محسوب میشود.
او افزود: همچنین اعلام شده که خودروهای متخلف که از شهرهای دیگر به استان میآیند نیز توقیف نشوند و شرایطی فراهم کردیم که این افراد بتوانند برای رسیدگی به تخلف خود به مراجع ذیربط در شهر خودشان مراجعه کنند.
حبیبی همچنین درباره نوع برخورد پلیس با سرمایهگذاران و صاحبان کارخانههای تولیدی شهر نیز بیان داشت: این عزیزان برای پلیس دارای ارزش ویژهای هستند، زیرا با ایجاد شغل و بهبود وضع اقتصادی عملاً به کاهش جرم نیز کمک میکنند؛ از همین رو از مجموعه پلیس میخواهم که هرجایی که لازم است ورود شود با حداکثر احترام و رعایت جایگاهها اقدام شود و تخلفات یا جرائم نیز در فضایی جداگانه رسیدگی شود.
فرمانده انتظامی فارس در پایان با تقدیر از انعقاد تفاهمنامه اخیر بین این نهاد انتظامی و شهرداری شیراز، تأکید کرد: خواهش من این است که برای تقویت ارتباط بین شورای شهر و نیروی انتظامی منتظر تشکیل جلسات و تشریفات نمانیم و همین جا اعلام میکنم که هر طرحی از شورای شهر که به رفع مشکلات و آرامش شهروندان ختم شود مورد حمایت نیروی انتظامی خواهد بود.
سید عبدالرزاق موسوی هم با بیان اینکه تحقق بسیاری از وظایف ۳۴ گانهی شورای اسلامی شهر در گرو همکاری با نهاد و سازمانهای دیگر است، اظهار داشت: نیروی انتظامی ضامن تأمین نظم، امنیت و آرامش در جامعه به حساب میآید و گام برداشتن به سمت این اهداف به نوعی رسالت شورای شهر نیز به شمار میآید؛ بنابراین این دو نهاد در مدیریت صحیح یک کلانشهر ارتباط بسیار تنگاتنگی پیدا میکنند.
او با اشاره به گستردگی همهجانبهی کلانشهر شیراز، وضعیت این شهر را برای کل استان کلیدی توصیف کرد و افزود: تأمین نظم و امینت در شهر شیراز به عنوان مرکز استان میتواند یک الگوی بسیار خوب برای کل استان و بلکه کشور به شمار آید.
موسوی با یادآوری اهمیت موضوع مدیریت یکپارچه شهری، خاطرنشان کرد: البته همانطور که میدانیم روند تحقق مدیریت یکپارچه شهری در سطح کلان کشور با مشکلاتی همراه است، اما در هر حال تردیدی نیست که برای مدیریت بهتر شهر و خدماتدهی مطلوب به شهروندان لازم است که بین شورای شهر و نیروی انتظامی یک همکاری ساختاری و دوطرفه شکل گیرد.
پلیس افتخاری، پلیس گردشگری و ساماندهی برخی مسائل شهری از جمله وضعیت تردد خودروهای سنگین، از دیگر موضوعاتی بود که در نشست امروز شورای شهر شیراز و نیروی انتظامی فارس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/م