به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از کسانی که برای کاهش کلسترول، دارو دریافت میکنند، به اشتباه تصورشان بر این است که دارو، سطح کلسترول خطرناک را پایین میآورد پس نیازی به رعایت یک رژیم غذایی خاص نیست.
این در حالی است که حتی زمانی که گروه استاتینها مصرف میشود، یک رژیم غذایی سالم همراه با فعالیت بدنی برای اکثر این افراد سودآور است..
به افرادی که داروهای کاهنده کلسترول را دریافت میکنند، توصیه میشود، توصیههای غذایی زیر را برای کاهش عدد کلسترول خود دنبال کنند:
اتخاذ رژیم غذایی مدیترانه ای: اتخاذ یک رژیم کلی سالم برای افراد دارای کلسترول بالا بسیار مهم است. رژیم غذایی مدیترانهای در این میان سرشار از میوهها و سبزیجات، غلات سبوس دار، روغن زیتون، آجیل، لوبیا و ماهی است و نشان داده شده که پیروی از این رژیم به کاهش چربی خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند. با توجه به مطالعاتی که در مجله پزشکی نیوانگلند به چاپ رسیده، اتخاذ رژیم غذایی مدیترانهای خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.
انتخاب غذاهای کم کربوهیدرات: اینطور ثابت شده که رژیم غذایی کم کربوهیدرات بیشتر از رژیم غذایی کم چرب، خطر ابتلا به بیماریهایی مانند چاقی، دیابت، تری گلیسیرید و افزایش وزن را بالا میبرد. علاوه بر این ثابت شده کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات را دنبال میکنند، دو برابر کسانی که پیرو رژیم غذایی کم چرب هستند، بیشتر وزن از دست میدهند و کالری محدودتری دریافت میکنند، در حالی که میزان کلسترول خوب خون شان نیز بالا میرود.
مصرف چربیهای مفید: افرادی که از داروهای کاهنده کلسترول استفاده میکنند، از مصرف همه چربیها منع نمیشوند. درست است که باید از روغنهای ترانس، هیدروژنه، خامه، و ... اجتناب شود، اما مصرف چربیهای موجود در آجیل، روغن زیتون، آووکادو، ماهی و ... بسیار مفید است و به بهبود کلسترول مفید و تری گلیسیرید پایینتر کمک میکند. با این حال شمارش کالری هنگام مصرف چربیهای مفید نیز در این افراد مهم است و مصرف این خوراکیها باید تحت کنترل باشد.
مصرف شکلات تیره: مصرف این نوع شکلات میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. محققان دانشگاه ایالتی سن دیگو طی یک پژوهش، به گروهی از شرکت کنندگان روزانه ۲ اونس شکلات تیروه حاوی ۷۰ درصد کاکائو و به گروه دیگر دو اونس شکلات سفید حاوی صفر درصد کاکائو دادند. بنا بر نتایج، کاهش ۲۰ درصدی کلسترول بد و افزایش ۲۰ درصدی کلسترول خوب در مصرف کنندگان شکلات تیره مشاهده شدد. این علت میتواند به خاطر وجود فلاونوئیدها در شکلات تیره باشد که با حفظ سلامت قلب ارتباط مستقیم دارد.
منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/