به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور در نشست هم اندیشی و بررسی نرخ حمل محمولات سیمان در مناطق مختلف کشور که با حضور مسئولان استانهای تهران، مرکزی، مازندران، لرستان، کرمانشاه، کردستان، البرز در اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان همدان برگزار شد، با اشاره به اینکه ۸۶ سال عمر صنعت سیمان است و همه نسبت به هزینههای لازم برای احداث یک کارخانه اشراف دارند، اظهار داشت: در حال حاضر ۸۱ کارخانه سیمان با تولید ۸۹ تا ۹۰ میلیون تن در کشور وجود دارد.
او با تأکید بر اینکه صنعت سیمان یکی از صنایعی است که مواد اولیه آن با شرایط سخت تولید میشود، افزود: حدود ۴۰ درصد از نرخ سیمان نسبت به ابتدای سال افزایش یافته است.
شیخان ادامه داد: ما از ظرفیت ۹۰ میلیون تن، حدود ۶۵ درصد تولید داریم و علاوه بر این تولید مناسب، حدود ۹۰ میلیون هم جابجایی مواد اولیه داریم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور یادآور شد: کرایه حمل سیمان حدود ۲۲ تا ۲۲.۵ درصد قیمت سیمان است و با توجه به شرایط تحریمی نمیتوانیم بدون دقت نرخها را افزایش دهیم.
عبدالرضا شیخان با بیان اینکه با توجه به کمبود نقدینگی در خط تولید و تحریم، کارگران این بخش از دور خارج نشده اند، اضافه کرد: سیمان قابل مقایسه با سایر کالاها نیست، ما باید دست به دست هم بدهیم تا این دوران سپری شود، زیرا که تولید موجب چرخش گردونه حمل و نقل میشود، بنابراین باید همدیگر را دریابیم که نرخ حمل سیمان را با اصرار بر تن کیلومتر و ... محدود نکنیم.
او با اشاره به اینکه کارگران هم در این بخش اقتصاد قوی ندارند، افزود: همه ما در کشتی به نام ایران نشسته ایم و در شرایط تحریمی به سر میبریم که اگر مقاومت کنیم تا سال ۱۴۰۰ وضعیت عالی خواهد بود.
این مسئول ابراز داشت: افزایش نرخ حمل سیمان باید نسبت به زمان باشد و این افزایش هر روز نمیتواند باشد.
شیخان افزود: با توجه به اینکه افزایش نرخ حمل، موجب افزایش قیمت کالا میشود و مردم قادر به پرداخت نخواهند شد، تقاضای ما این است که همه با هم همفکر باشند.
انتهای پیام/ د