مسعود نسل شریف کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از عواملی که میتواند در رشد و توسعه اقتصادی یک کشور اثری تعیین کننده داشته باشد سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون است. به خصوص جذب مناسب سرمایههای خارجی می تواند زمینه تحرک اقتصادی را فراهم کند.
او ادامه داد: مسئله سرمایه گذاری خارجی یکی از چالش برانگیزترین بحثها میان اقتصاددانان و سیاست مداران است و همواره درباره آثار، پیامدها، پیش نیازها و حتی باید و نبایدهای آن اختلاف نظرهای اساسی وجود دارد.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: سیاست گذاران همواره سرمایهگذاریهای کلان در طرحهای زیربنایی را یکی از نیازهای اساسی کشورهای در حال توسعه میدانند، اما دولتها قادر نیستند به تنهایی سرمایه لازم برای تأمین مالی این پروژهها را تأمین کنند.
بیشتر بخوانید: تامین مواد اولیه؛ مانعی در مقابل صنعت فرش ماشینی
نسل شریف بیان کرد: هم اکنون طرحهای عمرانی، زیرساختی کلان بسیاری بر زمین مانده و نیازهای شدید برای گسترش صنایع در بخشهای مختلف ایجاد شده که اجرا و به سرانجام رساندن حتی بخش کوچکی از آنها نیز از توان دولت و سرمایه گذاران بومی بیرون است، بنابر این نیاز به یک نیروی محرکه بیرونی به شدت احساس میشود.
او اضافه کرد: از دیگر سو تحریمهای شدید و بی منطقی که پس از خروج ایالات متحده آمریکا از توافق برجام بر کشور ما تحمیل شد در کنار پرهیز بسیاری از سرمایه گذاران از مشارکت در طرحهای توسعه ایران به دلیل هراس از تنبیههای شدید آمریکا و حتی پا پس کشیدن بسیاری از شرکای نزدیک صنایع ایرانی، وضعیت جذب سرمایه خارجی را بسیار پیچیدهتر از پیش ساخته است.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نخستین اصل در جذب سرمایه آگاهی به این موضوع است که سرمایهگذاری در یک صنعت تنها زمانی انجام میپذیرد که منابع مورد انتظار حاصل از سرمایه گذاری در آن صنعت دست کم برابر بازدهی سایر فعالیتها باشد.
انتهای پیام/