به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی، گفت: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ شاهد افزایش آمار نابینایی و کم بینایی به میزان ۱.۱ بیلیون نفر باشیم.
محمد آسایی، در مراسم بزرگداشت روز جهانی بینایی که به همت مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بیمارستان لبافی نژاد برگزار شد، با اعلام این مطلب که طبق آخرین آمار ۳۶ میلیون نابینا و ۲۱۷ میلیون نفر کم بینا در جهان وجود دارد، افزود: درصورت ادغام شدن مراقبت چشم به پکیج خدمات سلامتی که توسط نظام سلامت به مردم ارائه میشود، میتوان از این موارد پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۵۰ شاهد افزایش آمار نابینایی و کم بینایی به میزان ۱.۱ بیلیون نفر خواهیم بود که ۸۹ درصد از این جمعیت در کشورهای با درآمد پایین یا متوسط زندگی میکنند و ۵۵ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند که این امر حاکی از عدم وجود عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و معاینه چشم به ویژه در گروههای آسیب پذیر است.
آسایی، از دست دادن شغل، فقر، سقوط، افسردگی و...، را برخی از عوارض جسمی، روانی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از نابینایی و کم بینایی برشمرد و گفت: پوشش همگانی خدمات به معنای دسترسی کافی و مناسب از نظر اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و آموزش ارائه دهندگان صف مقدم خدمات در مراکز بهداشتی برای غربالگری اختلالات بینایی، ادغام مراقبتهای چشمی با سطوح ارائه خدمات بهداشتی کشور، ارجاع صحیح بیماران، توانمندسازی مردم در مراقبتهای چشمی برای پیشگیری از بروز نابینایی و کم بینایی، توصیه میشود.
سید فرزاد محمدی مدیر برنامه ملی پیشگیری از نابینایی و سلامت چشم، اظهار داشت: ارتقای بهداشت و بهبود تغذیه باعث افزایش امید به زندگی و سن جمعیت در دنیا شده است، اما با مصرف دخانیات و الکل، تغذیه نامناسب و کم تحرکی شاهد افزایش بیماریهای غیر واگیرهستیم که نابینایی نیز یکی از این بیماریها به شمار میآید.
وی با اشاره به نقش مهم بینایی در سلامتی و زندگی افراد، افزود: ۷۵ درصد یادگیری افراد با بینایی صورت میگیرد و ۶۶ درصد ناتوانی افراد مربوط به نابینایی میشود. طول عمر افرادی که دچار اختلال بینایی هستند کاهش مییابد و افسردگی، خودکشی، سقوط و شکستن اندامها در افراد نابینا بیشتر است.
به گفته محمدی، در ۵ سال گذشته پیرچشمی به شکل فزایندهای افزایش یافته و باید توجه داشت که فرد ۶۵ ساله بدون عینک در فاصله نزدیک نابینا و ناتوان است و به عینک نیاز دارد، زیرا دید نزدیک برای زندگی سالم بسیار اهمیت دارد.
منبع : مهر
انتهای پیام/