به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "بچهها نباید زود بزرگ شوند" و " چشم و گوش بچهها نباید باز شود" از جملات کاربردی است که پدران و مادران ایرانی درباره استفاده فرزندانشان از وسایل ارتباط جمعی از تلویزیون گرفته تا تبلت و موبایل ها، بارها به زبان میآوردند.
در این بین برخی خانوادهها استفاده از این وسایل را برای کودکانشان ممنوع و عدهای با در اختیار قرار گذاشتن این وسایل، اجازه وقت گذرانی را به کودکانشان میدهند.
برای یافتن پاسخ به این سوال که کودکان از وسایل ارتباطی استفاده کنند یا خیر، به سراغ یک استاد دانشگاه در حوزه ارتباطات رفتیم.
علی الستی جامعه شناس ارتباطات و استاد دانشگاه به میزان گفت: در عصری قرار داریم که بخشی از سلسه عصبی انسانها را حوزه دیجیتال تشکیل داده است. امروزه کودکان قبل از شکل گیری کامل دستگاه عصبی و حتی قبل از یادگیری تکلم، استفاده از وسایل ارتباطی مانند تلفن همراه و کامپیوترها را یاد میگیرند.
وی ادامه داد: نقطه مقابل این نسل، افرادی هستند که بعد از بلوغ و پایان یافتن رشد، با ابزارهای دیجیتال آشنا شده اند که به عنوان " مهاجران دیجیتال" شناخته میشوند. به عنوان مثال اکثر پدر و مادرها در این گروه قرار میگیرند، اما نسل جوان و کودکان ما همگی در گروه اول قرار دارند.
جامعه شناس ارتباطات افزود: عادت استفاده از ابزارهای دیجیتال در نسل بزرگهای گذشته وجود ندارد، اما کودکان بدون هیچ ترسی از این ابزار بهترین استفاده را میبرند. همچنین آینده این کودکان نیز با همین ابزارها شکل میگیرد.
وی ادامه داد: برای هر سنی از کودکان یک حوزه دیجیتال وجود دارد. به عنوان مثال کودکان زیر سه سال میتوانند با کامپیوترها نقاشی بکشند که این برنامهها به افزایش سرعت عمل و تمرکز آنها کمک میکنند؛ بنابراین استفاده از ابزارهای دیجیتالی برای کودکان در هر سنی مناسب است و تنها باید توجه داشت که محتوای مناسب هر سن مورد دسترس هر کس قرار گیرد.
الستی افزود: درباره استفاده از وسایل ارتباطی باید توجه داشت که استفاده کودکان به سمت اعتیاد آنها به این وسایل نرود و استفاده به اندازه کنترل شود. همچنین این وسایل نباید مانع از بلوغ اجتماعی افراد شود.
این استاد دانشگاه خاطر ادامه داد: نسل جدید بسیار باهوشتر از نسلهای گذشته هستند، اما متاسفانه هوش مدنی و هوش اجتماعی بسیار ضعیف تری دارند که باید مورد تقویت قرار گیرد.
منبع: میزان
انتهای پیام/