به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در نزدیکی سنپترزبورگ، در زمینی باتلاقی، دروازه آهنی بزرگ و زنگزدهای دیده میشود که پشت آن تعدادی برج رادیویی، ساختمانی متروکه و دکلهای برقی قرار دارد که با دیواری سنگی پوشیده شدهاند.
بیشتر بخوانید: آیا اهرام ثلاثه مصر را فضاییها ساختهاند؟
هیچکس نه نام این ایستگاه رادیویی را میداند، نه سازندهاش را میشناسد و نه گرداننده آن معلوم است. هیچ رفتوآمدی به این ساختمان نمیشود، اما در ۴۰ سال گذشته، در تمام طول شبانهروز صدایی یکنواخت شبیه «وزوز» از آن پخش شدهاست. هر چندثانیه یکبار صدایی شبیه به بوق کشتی از آن بهگوش میرسد و یکی دوبار در هفته هم، صداهای گنگی که انگار به زبان روسی میگویند «قایق بادی» و «متخصص کشاورزی»، شنیده میشود. میگویند هرکس در هر جای دنیا با تنظیم موج رادیو روی فرکانس ۴۶۲۵ کیلوهرتز میتواند این صداها را بشنود. نکته جالب آنکه این ایستگاه رادیویی، طرفدارانی هم دارد؛ آنها اسمش را وزوزکن گذاشتهاند و در شبکههای اجتماعی برایش صفحه ساختهاند، ولی درست نمیدانند چرا به این صداهای عجیب گوش میدهند.
داستانهای زیادی درباره این ایستگاه رادیویی بر سر زبانهاست که برخی از آنها با علم و منطق فاصله دارند. از مخابره اطلاعات با زیردریاییها گرفته تا ارتباط با موجودات فضایی.
«دیوید استاپلز»، متخصص شنود الکترونیک، میگوید: «تا امروز این سیگنالها هیچ اطلاعات واضحی نشان ندادهاند». خب از آنجایی که نظر آقای استاپلز کمکی به حل ماجرا نمیکند، برویم سراغ بقیه ادعاها. برخی میگویند در این مکان، رازی از دوران جنگ سرد نهفته است و معتقدند این ایستگاه به ارتش روسیه تعلق دارد که بعد از پایان جنگ، فعالیتش نه تنها متوقف نشد بلکه بیشتر هم شد. این گروه، ایستگاه رادیویی مرموز را با سیستم «دست مرده» که شوروی سابق در دوره جنگ سرد راهاندازی کرد، مرتبط میدانند و معتقدند درصورت حمله اتمی، صدای وزوز این شبکه رادیویی قطع میشود و موشکهای قارهپیمای روسیه بهطور خودکار پرتاب خواهندشد.
دست مرده، سیستمی کامپیوتری بود که با تحلیل امواج رادیویی، تشعشعات رادیواکتیو را تشخیص میداد، روسها البته هرگز این ادعا را تأیید نکردند. از آنجایی که در جریانهای مبهم و مجهول معمولا پای فرازمینیها وسط کشیده میشود، عدهای این ایستگاه رادیویی را به موجودات فضایی ساکن در سیارههای دیگر ربط میدهند که البته هیچ سندی برای اثبات یا رد ادعایشان در دست نیست.
وزوزکن، تنها ایستگاه رادیویی مرموز نیست؛ در سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۸ [احتمالا]در قبرس، از ایستگاه دیگری به اسم «لینکلن شایر پوچر» صداهای وحشتناکی شنیده میشد. «لینکلن...» نام یک آواز محلی انگلیسی است و این ایستگاه در زمان فعالیتش، هر یک ساعت چندخط اول این آواز را ۱۲ بار پشت سر هم پخش میکرد. بعد از آن هم صدای زنی شنیده میشد که با لهجهای خاص، اعداد یک، دو، صفر، سه و شش را بیان میکرد. تکرار اعداد در ایستگاه لینکلن شایر، به روشن شدن ماجرای ایستگاههای رادیویی اسرارآمیز کمک میکند؛ «ایستگاههای موج کوتاه اعداد» رادیوهایی بودهاند که در سالهای «۱۹۲۰ تا ۱۹۲۷» برای جاسوسها در سراسر دنیا پیام میفرستادهاند. بعضیها میگویند ایستگاههای اعداد هنوز فعال هستند با این تفاوت که امروز هر کس در هر جای دنیا میتواند پیامهای آنها را بشنود و امکان تشخیص منبع هم وجود دارد، اما هنوز پیدا کردنِ مقصد پیام مشخص نیست و کسی نمیفهمد پیامهای سری برای چه کسی یا کسانی فرستاده میشوند.
شاید بپرسید حالا با وجود تلفنهای همراه و اینترنت که خیلی هم سریعترند چه نیازی به ایستگاههای اعداد است؛ باید بگوییم احتمال لو رفتن به محض بازکردن پیام و ایمیل دریافتی از یک آژانس اطلاعاتی خیلی زیاد است. وزوزکن هم شاید یکی از همین ایستگاهها باشد که سالها بدون جلب توجه برای جاسوسان در سراسر دنیا پیام میفرستادهاست.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/