به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، جمشید سارانی بخشدار دشتیاری از توابع چابهار اظهار داشت: بیاحتیاطی در زمان برداشت آب از «هوتگ» منجر به غرق شدن ۲ دختر ۱۴ و ۱۶ ساله به نامهای سارا و بسمه کلمتی در این شهرستان شد.
او افزود: این ۲ کودک هنگاهی که برای برداشتن آب به منظور شتشوی ظروف و البسه به هوتگ رفته بودند درون آب افتاده و در دم جان باختند.
او بیان کرد: در بارندگیهای اخیر آب باران در هوتگها (گودال کنده شده برای نگهداری آب باران جهت استفاده احشام و انسان) و گودالهای بزرگ و کوچک جمعآوری شده و به دلیل نبود شبکه آبرسانی شبانهروزی در منطقه، مردم بویژه زنان برای شستشوی البسه و ظروف از این آب استفاده میکنند.
بخشدار دشتیاری گفت: ۱۰۰ درصد روستاهای این بخش با تانکر برای هر نفر روزانه ۱۵ لیتر آبرسانی سیار میشود.
او تکمیل پروژههای آبرسانی نیمه تمام از جمله مجتمع آبرسانی ۲۱۰ روستایی پایین دست سد پیشین و انتقال آب دریا برای مصارف آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی را خواستار شد.
مدیرآموزش و پرورش نگور دشتیاری نیز اظهار داشت: جانباختگان ۲ دانشآموز بودند که خارج وقت مدرسه برای کمک به خانوادههایشان به هوتگ رفته بودند که متاسفانه درون آب افتاده و غرق شدند.
انور بادپا افزود: تا کنون چندین دانشآموز به دلیل آوردن آب درون هوتگها افتاده و جان باختند.
در خرداد سالجاری سه دانشآموز روستای کموبازار از توابع بخش پلان شهرستان چابهار درون هوتگ افتاده و غرق شدند.
هوتِگ یا هوتَک نام گودال مصنوعی و یا طبیعی نسبتا بزرگی است که آب حاصل از بارندگیها در آن هدایت و جمع آوری شده و در طول سال به مصارف کشاورزی و آشامیدنی انسان و حیوانات اهلی و وحشی میرسد، این گودال در زبان بلوچی در منطقه بلوچستان به هوتِگ مشهور است.
شهر چابهار در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نامهای چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.
انتهای پیام/ع