آقایی گفت: هزار و ۵۰ نفر در شرکت‌های سرمایه گذاری و پروژه‌های عمرانی بندر چابهار اشتغال دارند.

اشتغال ۱۰۵۰ نفر در شرکت‌های سرمایه گذاری و عمرانی بندر چابهاربه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  بهروز آقایی مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان  در نشست صمیمی با نخبگان، دانشگاهیان، جوانان حوزه و موسسات مردم نهاد شهرستان چابهار که در بندر شهید بهشتی چابهار برگزار شد اظهار کرد: توسعه در هر منطقه‌ای با مطالبه گری آغاز می‌شود، بنابراین می‌طلبد مطالبه گری‌ها در چابهار در راستای رفاه مردم، توسعه استان و محور شرق باشد که اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان این مهم را در دستور کار و اولویت خود قرار داده است و بر مبنای آن برنامه‌ها را پیش می‌برد.

او با بیان این که بندر چابهار دیگر یک بندر سنتی نیست ادامه داد: به واسطه اقدام‌های توسعه‌ای انجام شده این بندر اکنون در ویترین جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با ایجاد تجهیزات پیشرفته و زیرساخت‌های لازم، کشتی‌هایی با ظرفیت ۳ هزار و ۸۰۰ TEU کانتینر در بندر چابهار پهلوگیری کرده که عملیات تخلیه و بارگیری آن در کوتاه‌ترین زمان و بهترین کیفیت صورت پذیرفته است.

آقایی تصریح کرد: در فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار ۵ کیلومتر دایک گذاری در دریا، ۲۰۳ هکتار استحصال از دریا انجام و هزار و ۷۰۰ متر اسکله با درافت ۱۶.۵- متر احداث شده است، لایروبی حوضچه‌ها و کانال‌ها به میزان ۱۵.۸ میلیون متر مکعب و ساخت موج شکن به طول هزار و ۴۷۰ متر از دیگر اقدام‌های انجام شده در این فاز است.

او افزود:۳۰ دستگاه استراتژیک شامل ۹ دستگاه جرثقیل ساحلی و محوطه ای، ۱۳ دستگاه انواع تجهیزات تخلیه و بارگیری و ۸ دستگاه مکنده غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن بر ساعت در بندر چابهار مونتاژ و عملیاتی شده است.

بندر چابهار؛ لنگرگاهی امن برای کشتی‌ها

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: مجموع این اقدام‌ها باعث شده است، بندر چابهار به لنگرگاه امنی برای پهلوگیری کشتی‌ها تبدیل شود، به گونه‌ای که حتی در فصل باد‌های مونسون نیز امکان پهلوگیری ایمن کشتی‌ها در این بندر به وجود آمده است.

آقایی گفت: عملیات ساخت برج کنترل ترافیک دریایی به عنوان نماد شهر چابهار نیز در بندر شهید بهشتی آغاز شده است، این برج بلندترین ساختمان برج کنترل در کل بنادر کشور خواهد بود.

او  با بیان این که سال گذشته با ورود ۹ کشتی کالای ترانزیتی از هند به افغانستان ۱۰ هزار تردد در استان ایجاد شد گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک چابهار و به واسطه پیگیری‌هایی که انجام شد، توانستیم توافق نامه ایران، هند و افغانستان را به موسوم به توافق نامه چابهار اجرایی کنیم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به اشتغال روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر نیرو در اسکله شهید بهشتی اضافه کرد: ۵۲۶ نفر در بخش شرکت‌های سرمایه گذاری و ۵۲۴ نفر در پروژه‌های عمرانی بندر چابهار مشغول به کار شده اند.

۱۳۰۰ شغل به ازای ورود یک میلیون تن کالا

آقایی با بیان این که به ازای ورود هر یک میلیون تن کالا به بندر چابهار هزار و ۳۰۰ شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم در استان ایجاد می‌شود اظهار کرد: همچنین به ازای ورود هر ۲.۵ میلیون تن کالا ۵۰۰ میلیارد تومان گردش مالی در حمل و نقل و ۵۰ میلیارد تومان گردش مالی در سایر شقوق خدمات رسانی ایجاد می‌شود که تاثیر زیادی در رونق اشتغال منطقه دارد.

او با بیان این که احیای صنعت لنج سازی به عنوان خواسته به حق مردم چابهار، مطالبه ما نیز است اضافه کرد: ۱۲ کارگاه لنج سازی در استان وجود دارد که در صورت احیا و رونق فعالیت می‌تواند برای بیش از ۱۰ هزار نفر شغل ایجاد کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: هزار و ۴۰۰ دانش آموز در مدارس ابتدایی و متوسطه دخترانه و پسرانه کوی مسکونی بندر چابهار مشغول به تحصیل شده اند که فقط حدود ۲۰۰ نفر آن‌ها فرزندان پرسنل اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان هستند.

انتهای پیام/ع

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.