به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم سلامت روان که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در ارتباط با واژهها باید یک زبان مشترک در جامعه شکل بگیرد و سلامت روان بسبار موضوع مهمی محسوب میشود.
او افزود: میزان خودکشی منجر به فوت در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ۶ نفر و میزان اقدام به خودکشی در ایران ۱۲۱ مورد است.
رئیسی ادامه داد: زنان بیشتر از مردان اقدام به خودکشی میکنند به طوریکه ۶۲ درصد از زنان و ۳۸ درصد از مردان اقدام به خودکشی میکنند و ابزار خودکشی مسمومیت با سم و حلق اویز محسوب میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در حاشیه مراسم سلامت روان که در ساختمان مرکز وزارت بهداشت برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروزه ارتقای سلامت روان یک موضوع با اهمیت در تمام جوامع محسوب میشود و مولفههای زیادی در تاب آوری و ارتقای سلامت روان وجود دارد.
او ادامه داد: متأسفانه برخی از افراد به خدمات سلامت روان به دلیل خودسانسوری دسترسی ندارند و امروزه یکی از مشکلاتی که در زمینه اختلالات روانی وجود دارد مسئله زدن انگ اجتماعی بر روی بیماران است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برخی از بیماران به نادرست تصور میکنند که مشکلات روحی روانی خود به خود درمان میشود، افزود: در زمینه سلامت روان و مشکلات ناشی از آن باید به خوبی در کشور اطلاع رسانی شود و خوشبختانه آمارها نشان میدهد که مشکلات و اختلالات روحی روانی در ایران یک سوم تا یک دوم دنیا است و ما باید امید و نشاط را به جوانان و جامعه تزریق کنیم.
رئیسی بیان کرد: احساس موثر بودن از جمله مولفههای ایجاد نشاط در بین مردم است، اما شبکههای مجازی باعث کاهش ارتباطات خانوادگی در بین مردم شده است.
او تصریح کرد: به تازگی مجوز جداگانه برای بخش روان تنی بیمارستانها صادر نمیشود و بیماران مبتلا به اختلالات روحی روانی باید در کنار سایر افراد عادی در مراکز درمانی بستری شوند. در حدود هزار و ۳۰۰ کارشناس سلامت روان در مراکز بهداشتی خدمات مشاورهای را به طور رایگان به مراجعه کنندگان و بیماران ارائه میدهند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بیماران به طور کامل خدمات روان پزشکی را دریافت نمیکنند و ما در حال ارتقای ارائه خدمات در منزل ویژه بیماران مزمن هستیم.
رئیسی در خصوص حادثه لردگان افزود: عدهای که در کانال نظام هستند موضوع لردگان را تیتر اول اخبارشان در کشورهای خود کرده و قصد آسیب زدن به نظام و ایجاد تفرقه بین قومیتهای مختلف را داشتهاند به طوری که بیماریابی کار کاملا روتینی است که در سراسر کشور و حتی در استان تهران انجام میشود.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۹ هزار بیمار در کشور شناسایی شده است، گفت: عدهای در لردگان سعی به وارد کردن لطمه به مردم و قومیت لر را داشتند، اما من همین جا باید اعلام کنم که مردم لر بسیار متدین هستند و در طول انقلاب یکی از بی حاشیهترین اقوام بوده و همیشه پشت نظام و انقلاب هستند و خدمات ارزشمندی در حوزههای مختلف کشور ارائه کردهاند.
انتهای پیام/