شیرزاد گفت: هم اکنون در سطح کشور حدود ۵۲۰ هزار تن حبوبات تولید می‌شود که ۱۷.۴۹ درصد آن مربوط به کشت آبی و ۸۲.۵۱ درصد دیگر آن کشت دیم است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین شیرزاد مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: با توجه به دستور وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر ساماندهی تولیدکنندگان و بهره برداران و اهمیت حبوبات در سبد غذایی خانوار‌های ایرانی به منظور مدیریت زنجیره تامین، تولید، ارزش، عرضه و بازار، از خرداد امسال این مهم در دستور کار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران قرار گرفت.

وی افزود: بر این اساس کارگروه ملی متشکل از نمایندگان دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی و دفتر توسعه و آموزش و ترویج تعاونی‌ها و تشکل‌های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تشکیل شد.

شیرزاد ادامه داد: این کارگروه با برنامه ریزی و سازماندهی دفاتر تخصصی زیر مجموعه معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با همکاری مدیران استانی تعاون روستایی و زراعت، در ۱۷ استان کشور تعداد ۱۰۰ شرکت تعاونی تخصصی را به منظور مدیریت زنجیره تولید ساماندهی کردند.


بیشتر بخوانید: نخستین انجمن تخصصی گل رز تشکیل شد


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هم اکنون در سطح کشور حدود ۵۲۰ هزار تن حبوبات تولید می‌شود که ۱۷.۴۹ درصد آن مربوط به کشت آبی و ۸۲.۵۱ درصد دیگر آن کشت دیم است، گفت: استان لرستان با تولید ۱۰۴ هزار و ۳۵۹ تن رتبه اول کشور را در تولید حبوبات دارا است و به دنبال آن استان‌های کرمانشاه با ۳۹ هزار و ۳۶۶ تن و کردستان با ۲۵ هزار و ۳۵۷ تن در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

رئیس هیئت مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: از کل میزان تولید حبوبات در سطح کشور، ۳۷.۲ درصد مربوط به محصول نخود، ۴۰.۹ درصد مربوط به محصول لوبیا، ۱۵ درصد مربوط به محصول عدسی و ۶.۹ درصد مربوط به سایر محصولات حبوبات است که به ترتیب بیشترین تولید حبوبات در استان‌های لرستان، فارس، آذربایجان شرقی، زنجان، کرمانشاه، مرکزی، اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری صورت می‌گیرد.

به گفته شیرزاد، بر این اساس در استان‌هایی که پایه تولید انواع حبوبات در آن‌ها بیش از ۱۵ تن بوده است تاسیس، ثبت و ساماندهی شرکت‌های تعاونی مرتبط با حوزه فعالیت تخصصی حبوبات برنامه ریزی شده است.

وی افزود: بر اساس برآورد‌های انجام شده ۱۷ استان اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویر احمد، کرمانشاه، کردستان، گلستان، لرستان، فارس، مرکزی، همدان و زنجان واجد این شاخص هستند.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پایان تصریح کرد: از نظر تعداد ساختار و تشکیلات تعاونی استان‌های آذربایجان شرقی با ۲۸ شرکت و سپس کرمانشاه و لرستان با ۸ شرکت دارای بیشترین تعداد ساماندهی شرکت‌ها و تعاونی حبوبات استان‌های خراسان شمالی، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد با ۱ واحد شرکت، دارای کمترین تعداد شرکت تعاونی تخصصی حبوبات کاران هستند.

انتهای پیام/

 

ساماندهی تولیدکنندگان حبوبات از خرداد امسال در دستور کار قرار گرفت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار