به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،یکی از جذابیتهای هر سفر؛ خوردن غذاهای محلی آن شهر است که باعث میشود با فرهنگ غذایی مردم آن منطقه بیشتر آشنا شویم. اگر در
سفر زیارتی به مشهد، دوستان یا اقوامی در این شهر داشته باشید این شانس را دارید که با غذای مشهدیها آشنا شوید، چون برخی از این غذاها در رستورانها سرو نمیشود یا اینکه هر جایی نمیتوانید آن را به راحتی پیدا کنید.در این مطلب شما را با برخی از این غذاها آشنا خواهیم کرد:
شله مشهدی: این غذا را بیشتر در ایام
عزاداری محرم و صفر و در مراسمهای نذری میپزند. اگرچه برخی آشپزخانهها در روزهای دیگر سال هم این غذا را طبخ میکنند، اما به خوشمزگی شلههای نذری نیست.
شله غذایی از خانوادهی آشهاست. این غذا خوراکی آماده شده از لوبیای سفید، قرمز و «چیتی»، بههمراه نخود، بلغور گندم، برنج و گوشت است.
دیگچه: شاید اولین باری که اسم دیگچه را بشنوید تصور یک دسر را نداشته باشید. دیگچه مشهدی دسری است که از مخلوط شدن گلاب، هل، برنج، شیر، زعفران، شکر و کره به دست میآید.
این دسر خوشمزه در مراسم خاص مذهبی از جمله نذری ماه محرم، صفر یا افطاری ماه رمضان سرو میشود.
شیشلیک: معمولا توصیه میشود در سفر به مشهد حتما به
شاندیز از مناطق ییلاقی این شهر بروید و این کباب خوشمزه را امتحان کنید.
شیشلیک از گوشت خالص تهیه میشود و در کشورهای حوزهی قفقاز و آذربایجان نیز سرو میشود و از جمله غذاهای مهم و به اصطلاح لاکچری آنها به حساب میآید.
آش لخشک: نوعی آش رشته است که با عدس، سبزی و رشته نازک و پهن به نام لخشک پخته میشود. چاشنی آن کشک و نعنا داغ است و گاه پیاز و یا سیر داغ هم به آن اضافه میکنند. البته اصالت این آش به شهرستان گناباد در خراسان رضوی برمی گردد.
لوبیا پلو یا استامبولی: معمولا در تهران، به نوعی از دمی گوجه استامبولی میگویند، اما
پلو مخلوط مشهدی بر پایه لوبیا سبز، هویچ، گوجه یا رب گوجه است.
سایر غذاهای محلی مشهد: اشکنه قوروت، چنگالی، یتیمچه، ماقوت نیز از دیگر غذاهای محلی این شهر است.
با غذاهای محلی مشهد آشنا شوید
انتهای پیام//م.م