مدیر مسئول انتشارات نگارتابان راهکاری را برای نجات نشر و مخاطب در شرایط رکود فعلی ارائه داده است.

چاپ دیجیتال کتاب آری یا نه/ شیوه چاپ بیش از 70 درصد کتاب های عمومی دیجیتال است

احمد دولت آبادی مدیر مسئول انتشارات نگارتابان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چاپ دیجیتال کتاب گفت: چاپ دیجیتال کتاب در شرایط فعلی نشر می تواند هم ناشر و هم مخاطب را نجات دهد؛از یک سو هزینه انتشار کتاب با توجه به سرعت بالایی که این نوع چاپ کتاب دارد نسبت به چاپ افست بالاتر  است و روی قیمت تمام شده انتشار کتاب تاثیر می گذارد اما با توجه به اینکه تیراژ کتاب در کشور پایین است و  ناشران در چاپ افست کتاب باید سرمایه زیادی را انبار کنند و منتظر باشند مخاطب به سراغ کتاب بیاید و آن را تهیه کند، چاپ دیجیتال کتاب  نسبت به افست بهتر است از سوی دیگر در این نوع چاپ،کتاب با کیفیت بهتری  به دست خواننده می رسد.

او افزود: چاپ دیجیتال کتاب های کمک درسی که مخاطبان زیادی دارد به صرفه نیست و بهتر است این کتاب ها به صورت افست منتشر شوند. هم اکنون ۷۰ درصد کتاب های عمومی به شیوه دیجیتال منتشر می شوند مگر ناشر بخواهد کتابی را که پرفروش است و مخاطبان زیادی دارد منتشر کند یا اینکه خود انتشاراتی از ناشران بزرگ و مطرح باشد در این صورت کتاب های عمومی به شیوه افست منتشر می شوند.

مدیر مسئول انتشارات نگار تابان از اینکه تیراژ کتاب در کشور بسیار پایین است، اظهار داشت: وقتی ناشر بخواهد کتابی را منتشر کند برای اینکه بتواند هزینه های انتشار کتابش را مدیریت کند کتاب را با تیراژ کم منتشر می کند وقتی کتاب های منتشر شده تمام شد دوباره برای چاپ مجدد آن اقدام می کند تا بتواند انتشاراتش گردش مالی داشته باشد و این گردش مالی سریع تر انجام شود.

گفتنی است چند سالی است شاهد انتشار کتاب‌هایی با تیراژ‌های پایین هستیم و همچنان ادامه دارد. هم اکنون تیراژ کتاب به شدت پایین آمده است تا حدی که برخی کتاب‌ها با تیراژ ۱۰ جلد هم منتشر می‌شوند. تیراژ کتاب‌های شعر بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ جلد در نوسان است.

انتهای پیام/

چاپ دیجیتال کتاب راهکاری برای نجات نشر و مخاطب است؟

برچسب ها: ادبیات ، کتاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.