به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،امید حاج محمدی امروز (یازدهممهر) در جمع خبرنگاران از استان کرمانشاه به عنوان قطب دامپزشکی یاد کرد و گفت: ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت حدود دو میلیون نفری این استان در بالغ بر ۲۵۰۰ روستای استان معیشتشان وابسته به بخش دامپروری است که این مسئله اهمیت حضور بخش دامپزشکی برای حفاظت و حراست از سرمایههای دامی را نشان میدهد.
او بیان کرد: در استان کرمانشاه ۵۹ داروخانه دامپزشکی، ۶۰ مرکز درمانی و مایه کوبی، یک مرکز مایه کوبی مستقل، سه آزمایشگاه دامپزشکی بخش خصوصی و یک آزمایشگاه بخش دولتی، یازده مرکز پخش دارویی و واکسنی، دو شرکت تولید دارو و مکمل و۲۴ کارخانه خوراک دام و طیور فعال است.
حاج محمدی با بیان اینکه استان کرمانشاه سه کشتارگاه صنعتی دام دارد، گفت: این استان همچنین ۱۲ کشتارگاه سنتی دام داردکه هشت کشتارگاه آن تاکنون مجهز به بخش پیش سرد شده است.
حاج محمدی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد گوشت تحویلی به مصرف کنندگان در استان کرمانشاه بخش پیش سرد را گذرانده است.
او در ادامه با اشاره به احتمال بیشتر شدن قاچاق دام زنده از آبان، گفت: با توجه به اینکه آبانماه تولیدات دامپروری به ثمر رسیده و برهها به سن فروش میرسند، احتمال بیشتر شدن قاچاق دام در ادامه سال دور از انتظار نیست.
حاج محمدی با بیان اینکه سالانه حدود ۴۳۶ هزار تن انواع محصولات دامی در استان کرمانشاه تولید میشود، گفت: این استان ۳.۵ میلیون راس دام سبک دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه از کشتار غیرمجاز دام و طیور به عنوان معضل اصلی استان یاد کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۸ مورد بازدید در این زمینه در استان صورت گرفته و این یعنی روزی نیست که اکیپهای دامپزشکی عرضه فرآوردههای قاچاق را رصد نکنند.
او با بیان اینکه از ابتدای سال کارشناسان دامپزشکی ۵۱ هزار و ۱۸۰ مورد بازدید از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی در سطح استان به عمل آورده اند، گفت: در این بازدیدها ۱۸۰ پرونده برای متخلفین تشکیل شده و در نهایت ۱۱۸ هزار و ۳۱۶ کیلوگرم انواع فرآوردههای خام دامی ضبط شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به روند رو به رشد تخصیص اعتبارات تملک دارایی در حوزه دامپزشکی در استان کرمانشاه داشت و افزود: با اقدامات خوب انجام گرفته در شرایطی که میزان کل این اعتبارات در سال ۹۲ مبلغ دو میلیارد و ۳۹۰ میلیون تومان بود، این میزان در سال جاری به چهار میلیارد و ۶۱۴ میلیون تومان رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در شرایطی که در سال ۹۵ تعداد ۱۹ کانون بیماری در روستاهای استان کرمانشاه شناسایی شد که این آمار در سال ۹۶ به تعداد هفت مورد رسید و از آن زمان تاکنون هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان دیده نشده است.
حاج محمدی اضافه کرد: در یک و نیم سال گذشته هیچ خبری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه نیست و این در حالی است که از سال ۸۴ تاکنون نیز هیچ واحد صنعتی در استان درگیر این بیماری نشده است.
انتهای پیام/ز