نورانی گفت: امسال بیش از ۴.۵ میلیون تن سیب در کشور تولید می‌شود که در صورت نبود برنامه مدون صادراتی با بحران روبرو می شویم.

بحران سیب در راه است/رشد ۲ برابری محصولات باغی نسبت به سال قبلرضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از رشد چشمگیر تولید محصولات باغی در کشور خبر داد و گفت: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته، امسال بیش از ۴.۵ میلیون تن سیب درختی در کشور تولید می‌شود که در صورت نبود برنامه مدون برای توسعه صادرات با بحران این محصول در کشور روبرو خواهیم شد.

وی افزود: با توجه به قیمت نجومی محصولاتی همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز در سال گذشته، بسیاری از کشاورزان به تولید این محصولات هجوم بردند که همین امر زمینه را برای کاهش قیمت و زیان تولیدکنندگان در بازار فراهم کرده است.

نورانی ادامه داد: سال گذشته تولید برخی محصولات باغی همچون سیب درختی به سبب سرمازدگی کاهش محسوسی داشت، اما امسال شرایط مساعد اقلیمی منجر به رشد ۲ برابری تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل شد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با تاکید بر اختصاص مشوق صادراتی به سیب درختی بیان کرد: با توجه به مازاد تولید سیب، اگر هر چه سریع‌تر زیرساخت‌های صادراتی فراهم نشود، آینده تولید در معرض خطر قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته کمتر از ۶۰ هزار تن پسته در کشور تولید شد، گفت: این در حالی است که امسال پیش بینی می‌شود تولید پسته به بیش از ۲۶۰ هزارتن برسد.


بیشتر بخوانید: بی‌مهری مسئولان نسبت به کشاورزان/ اعطای مشوق صادراتی به محصولات باغی اندرخم یک کوچه باقیست


نورانی با انتقاد از این‌مسئله که برنامه مدونی برای صادرات نداریم، بیان کرد: با وجود شرایط مساعد اقلیمی و رشد چشمگیر تولید محصولات باغی، فراهم کردن زیر ساخت‌های صادراتی و اختصاص مشوق و یارانه صادراتی امری به منظور جلوگیری از مازاد تولید روی دست کشاورزان امری ضروری است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش ۵ برابری قیمت کاغذ، هزینه‌های حمل و نقل جاده‌ای و دریایی باید برنامه ریزی مدونی از الان برای صادرات صورت گیرد، در غیر این صورت اتخاذ تمهیدات صادراتی در ماه‌های دی و بهمن‌ نتیجه‌ای در بر ندارد چرا که ازدیاد عرضه در بازار منجر به افت شدید قیمت می‌شود.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در پایان با اشاره به اینکه قیمت هر کانتینر یخچالی برای صادرات از بنادر بوشهر به هند از ۵۰۰ دلار به یک هزار و ۵۰۰ دلار رسیده است، بیان کرد: براین اساس امکان صادرات از بندر بوشهر به دیگر بازار‌های جهانی وجود ندارد.

انتهای پیام/

برنامه مدونی برای صادرات محصولات کشاورزی نداریم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۱۱ مهر ۱۳۹۸
چرا هیچ مدیریت و پیش بینی و نظارتی تو کشاورزی مملکت وجود نداره . تا کی باید انقدر بدبختی بکشیم . پارسال سرما محصولات باغیمون رو از بین برد و حتی یه قرون کف دست کشاورز نزاشتن تا اموراتشون بگذره و امسال با گرونی سم و لوله های پلی اتیلن و کود و ... دست به گریبان بودیم چرا از تولید کننده حمایت نمیشه . چرا مراکز خدمات رو پویا تر و با سواد تر نمیکنن
آخرین اخبار