مقدم خواه گفت:حدود ۴هزار معلول کم شنوا و ناشنوا در استان قم،۷ عمل کاشت حلزون در شش ماهه نخست سال ۹۸ انجام شده است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، محمدعلی مقدم‌خواه معاون توان بخشی بهزیستی استان قم ضمن تبریک هفته ناشنوایان با اعلام این خبر گفت: اولین اقدام سازمان بهزیستی در حوزه ناشنوایان بحث پیشگیری و کنترل شنوایی افراد از بدو تولد است که از سنوات قبل طرح غربالگری شنوائی نوزادان در سراسر کشور در حال اجراست و استان قم هم جز استان‌های موفق در این زمینه است.

مقدم خواه ادامه داد: در سال ۹۷ از بین متولدین استان حدود ۲۱ هزار نوزاد غربالگری شنوائی شدند و بعد از طی مراحل لازم حدود ۱۰۶ نوزاد به مراحل تشخیصی و درمان کم‌شنوائی ارجاع شدند، در ۶ ماهه اول سال ۹۸ هم از بین متولدین استان ۹۱۵۷ نفر معاینه شدند که حدود ۴۰ نفر مشکوک و به مراحل تشخیصی و درمان ارجاع شدند، که مراحل درمانی و تخصصی آن‌ها با کمک بهزیستی در حال انجام است.

معاون توان بخشی بهزیستی استان قم در خصوص خدمات بهزیستی به ناشنوایان افزود: نوزادان دارای مشکل ناشنوائی پس از ۶ماهگی مورد عمل کاشت حلزون قرار می‌گیرند که در سال ۹۷ و ۶ ماهه اول ۹۸ حدود ۲۸ مورد کاشت حلزون در استان داشتیم که تقریبا تمام هزینه بیش از ۵۰ میلیون تومانی کاشت هر حلزون توسط سازمان و هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران پرداخت می‌شود؛ در توزیع عادلانه خدمات سلامت یکی از مصداق‌های بارز آن کاشت حلزون شنوایی محسوب می‌شود و خوشبختانه هیچ ناشنوائی در استان پشت نوبت کاشت حلزون نداریم.

مقدم‌خواه با اشاره به آمار ناشنوایان تحت پوشش سازمان بهزیستی در قم یادآورشد: حدود ۴هزار معلول کم شنوا و ناشنوا در استان قم وجود دارد که ۲هزار و ۴۰۰نفر آنان را آقایان و هزار و ۶۰۰نفر را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و ۳۷۵مورد بیماری خفیف، ۵۱۰مورد شدید، هزار و ۴۶۰مورد بسیار شدید و هزار و ۴۱۰ مورد متوسط در سطح معلولیت وجود دارد.

معاون توان بخشی بهزیستی استان قم عنوان کرد: پس از انجام عمل، به این دلیل که کودک درکی از صدا ندارد، باید در کلاس‌های گفتار درمانی آموزش‌های لازم را ببیند که حتی تا ۳سال بعد از دریافت وسیله کمکی باید این روند آموزشی ادامه داشته باشد.

او گفت: حمایت از این کودکان و استفاده از خدمات مرکز آموزشی و توانبخشی غیردولتی سخن بصورت یارانه‌ای در اولویت سازمان بهزیستی است.

مقدم‌خواه در خصوص ناشنوایان بزرگسال تصریح کرد: برای این افراد ابتدا تشکیل پرونده صورت می‌گیرد و سپس وضعیت خانوادگی‌شان بررسی می‌شود و کمک‌های معیشتی، بیمه، اشتغال، تحصیلی، دانشجوئی و درمانی را از سمت سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند، ناشنوایان به علت شرایط جسمی مساعدترین و مناسب‌ترین وضعیت را جهت اشتغال و خودکفائی دارند و در سال ۹۷ بیش از ۵۷ نفر از ناشنوایان و معلولین گفتاری موفق به اخذ تسهیلات اشتغال شدند.

انتهای پیام/ح

۴هزار کم شنوا و ناشنوا در قم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.