
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، حسین رضایی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: پیشبینی میشود امسال ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور تولید شود و کشور رقیب۳۵۰ هزار تن پسته دارد که در مجموع ۵۵۰ هزار تن پسته در کل دنیا تولید و به بازارهای جهانی عرضه میشود.
رضایی افزود: ۱۰۰ هزار تن پسته از سال گذشته در انبارهای پسته دنیا موجود است که امسال ۱۰۰ هزار تن پسته خندان در ایران تولید و به دنیا عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان بیان کرد: ۱۰ درصد محصول سال جاری به صورت کال چیده شده که برای مصارف مواد غذایی استفاده میشود و در مجموع پیشبینی میشود که ۲۰ هزار تن تا ۲۴ هزارتن در شهرستان رفسنجان پسته داشته باشیم که دو هزار میلیارد تومان پول وارد شهرستان میشود.
رضایی با اشاره به اینکه مناطق نوق و کبوترخان امسال عملکرد خوبی در هکتار دارند و بیشترین محصول برای این دو منطقه است، افزود: کشکوئیه و رفسنجان وضعیت خوبی از نظر برداشت در سال جاری ندارند که دو عامل منفی تأثیر سویی در محصول داشته که از تغییرات اقلیمی ناشی میشود ۷۲۶ ساعت دمای ۳۷ درجه در مجموع داشتیم که برای پسته مضر است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: میانگین پوکی در شهرستان و استان را بالای ۳۰ درصد است و به دلیل گرمای تیر و مرداد بیش از۴۰ درصد محصول دهنبست است.
رضایی با بیان اینکه تولید امسال زیاد است نباید همین الان محصول را یکباره عرضه کرد، گفت: محصول را باید کم کم عرضه کرد تا تعادل قیمت و قیمت واقعی محصول صورت گیرد و پیشبینی میشود سال آینده بیش از دوبرابر محصول داشته باشیم که دو برابر این رقم وارد شهرستان خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان بیان کرد: سه تولیدکننده نمونه کشوری با ۱۰ و ۱۲ تن در هکتار از رفسنجان هستند و کسانی که فکر میکنند پسته به بنبست رسیده با این عملکرد میفهمند که هنوز هم با این عملکرد در هکتار ظرفیت افزایش تولید وجود دارد.
رضایی افزود: باید تلاش شود ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار را به یک تن و ۲۰۰ هزار کیلو برسانیم باغدارانی که ۱۲ تن در هکتار برداشت کردند برای هر هکتار حدود ۵۰ میلیون تومان هزینه کردند و بالای یک میلیارد تومان درآمدشان بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان از جمله مزایای پسته ایران به تنوع ارقام اشاره کرد و افزود: بالای ۵۰ رقم در کلکسیون پژوهشکده پسته کشور که در رفسنجان مستقر است، داریم.
او تصریح کرد: درصد بالایی از پسته ما مغز است هر ۱۰۰ گرم ۵۶ گرم مغز است که در جاهای دیگر ۴۹ تا ۵۰ گرم است.
انتهای پیام/س