به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، دومین قسمت از آموزش رایگان نکات کاربردی فتوشاپ، برای شما همراهان عزیز، آماده و منتشر شده است. در قسمت اول آموزش فتوشاپ، به بررسی برخی از بخشهای مختلف نرم افزار فتوشاپ (مانند نوار ابزار و تب windows) پرداختیم.
در این قسمت، به توضیح بخش بسیار مهم دیگری میپردازیم که درصد زیادی از کنترل و تغییرات نور و رنگ را به خود اختصاصی داده است.
برای دستیابی به این بخش، باید به نوار باید صفحه و سپس Images-Adjustment مراجعه کنید. در این بخش، کنترل کنندههای نور و رنگ را در کنار هم مشاهده میکنید و نیازی نیست که برای دسترسی به هرکدام، به بخشی متفاوت سر بزنید.
ابزارهای Adjustment، کاربردهای زیاد و گستردهای دارند، اما برای ویرایش آماتور یا نیمه حرفهای، نیازی به یادگیری تمام قسمتها نیست و ما فقط به بررسی پرکاربردترین قسمتها میپردازیم.
این بخش از نوار Adjustment، به صورت تخصصی روی سطح روشنایی کار میکند و ارتباطی به رنگ تصویر ندارد؛ اما تاثیر تغییر روشنایی، روی رنگ نیز مشهود است.
Brightness بدون در نظر گرفتن سطح روشنایی المانهای مختلف عکس، روشنایی کل تصویر را به صورت یکسان کم و زیاد میکند؛ که در صورت بسیار تاریک یا بسیار روشن بودن عکس، میتوانید از این ابزار استفاده کنید.
اهرم Contrast را یک دفعه تا انتها به سمت راست (بیشترین مقدار) و یک دفعه تا انتها به سمت چپ (کمترین مقدار) ببرید. خواهید دید که در بیشترین مقدار، رنگها بسیار تند و شدید میشوند و در کمترین مقدار، تصویری بیروح و خاکستری به دست میآید. اما مکانیزم عملکرد این ابزار چیست؟
Contrast به زبان ساده، تعیین کننده میزان اختلاف بین نقاط روشن و نقاط تاریک عکس است. هرچه کنتراست بیشتری به تصویر اعمال شود، با افزایش اختلاف بین نقاط تاریک و روشن، المانهایی که نور نسبتا زیادی داشتند، پر نورتر و المانهایی که نور نسبتا کمی داشتند، کم نورتر میشوند. با درک این تعریف، بار دیگر، از ابزار Contrast استفاده کنید، اهرم را به آرامی و به راست بکشید و تغییرات تصویر را به صورت همزمان مشاهده کنید.
علت افزایش جذابیت تصویر با اعمال ۱۰ تا ۳۰ مرحلهایِ Contrast، این است که با این کار، میزان روشنایی سطوح به حد چشمگیری تغییر میکند و رنگها، خودی نشان میدهند.
این ابزار از سه بخش تشکیل شده است که دو بخش به رنگ و یک بخش به نور اختصاص دارد؛ اما این ابزار را به کنترل کننده اختصاصی رنگ میشناسند و معمولا برای تغییر سطح روشنایی از آن استفاده نمیشود.
Hue، ذات رنگها را تغییر میدهد و روی تمام رنگهای تصویر اثر میگذارد؛ اما میتوان با انتخاب رنگ، برای آن محدودیت تعریف کرد. این ابزار توان تنظیم شدت رنگ را ندارد و فقط نوع رنگ را تغییر میدهد.
Saturation به صورت تخصصی، فقط قدرت و شدت رنگها را تغییر میدهد. در صورتی که اهرم آن به پایینترین مقدار جابجا شود، تصویری سیاه و سفید به دست خواهد آمد و در صورتی که این اهرم به بالاترین مقدار جابجا شود، اشباع شدن رنگها به چشم خواهد خورد.
این بخش مربوط به تکنیک اچدیآر (High dynamic range) است. تکنیکی که در دنیای عکاسی، محبوبیت زیادی دارد و به کمک بخش مذکور میتوان تصاویر را با یکدیگر تلفیق کرد. البته برای این منظور، چند نرم افزار تخصصی (مانند HDR Photomatix) تولید شده است که به کمک آنها میتوان در زمینه تهیه تصاویر HDR، حرفهایتر عمل کرد، اما فتوشاپ نیز از قابلیت تلفیق تصاویر، بیبهره نیست.
این بخش نیز فقط روی تغییر روشنایی تمرکز دارد، اما با بخش Brightness/Contrast بسیار متفاوت است و فقط مکمل يکديگر هستند.
ابزار Shadows، نقاط تاریک عکس را روشن میکند و کاری با نقاط روشن ندارد؛ و ابزار Highlights، نقاط روشن را تاریک میکند و کاری با نقاط تاریک ندارد (در نتیجه، این دو ابزار، هرکدام به تنهایی، روی تمام نقاط عکس تاثیر نمیگذارند).
تمام ابزارهای بخش Adjustment، بسیار کاربردی و مهم هستند، اما بخشهایی که بررسی شد، پرکاربردترین هستند و برای بیش از ۹۵ درصد از تصاویر استفاده میشوند. دومین جلسه از آموزش فتوشاپ رایگان به پایان رسید. شما میتوانید با ورود به لینک زیر، جلسه اول این سری از آموزشها را مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید:آموزش فتوشاپ؛ رایگان و تخصصی! + تصاویر
همچنین برای دریافت پاسخ سوالات یا ابهامات مربوط به هر جلسه آموزشی، در بخش نظرات، با ما در ارتباط باشید.
انتهای پیام/
بازم از این اموزش ها بگزارید.
تا بهتر یاد بگیریم.
نظر بالا مملوو از حسادت هستش .
نزارید رو سایت. خوب شما نخون