کارشناس ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از بیماری‌های قلب و عروق وزارت بهداشت درباره مهم‌ترین علل مرگ و میر ایرانی‌ها توضیح داد.

علیه حجت زاده ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی قلب  در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: در حال حاضر بیماری قلبی و عروقی اولین علت‌های مرگ و میر در دنیا و کشورمان محسوب می‌شود و امروزه بیش از ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر در دنیا به دلیل بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن فوت می‌کنند.

ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق وزارت بهداشت ادامه داد: میزان مرگ و میر مردم کشورمان بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی مانند متوسط کشور‌های دنیا است و در حال حاضر آمار فوتی‌های ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی کشور‌های پیشرفته پایین‌تر از ایران و متوسط دنیا است.

عواملی که بیماری قلبی را به جانتان می‌اندازد

او تاکید کرد: عواملی مانند دیابت، فشار خون بالا باعث بروز بیماری‌های قلبی و عروقی بین افراد می‌شود و وزارت بهداشت برای کنترل و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی برنامه‌های پیشگیرانه مانند سبک زندگی سالم را اجرا می‌کند.

حجت زاده ادامه داد: یکی از برنامه‌های تخصصی وزارت بهداشت برای کنترل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی اجرای پروژه ایراپن بوده که این برنامه مجموعه‌ طرح‌های مداخله‌ای است که در سطح کشور اجرا می‌شود.


بیشتر بخوانید:مهمترین علائم بیماری قلبی در جوانان


برنامه ای برای غربالگری ۴ بیماری غیرواگیر

ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق با اشاره به اینکه برنامه تخصصی ایراپن شامل ۴ بیماری قلبی عروقی، دیابت، سرطان‌ها و آسم است، گفت: در حال حاضر انجام پروژه ایراپن در زمینه عارضه آسم در مرحله پایلوت قرار دارد، اما ۳ بیماری دیگر با این برنامه ادغام شده است و کار‌های خطر سنجی بر اساس میزان خطر بیماری‌ها انجام می‌شود.

او تاکید کرد: میزان بروز بیماری‌های قلبی عروقی طی ۱۰ سال آینده و مرگ ناشی از آن بر اساس طرح تخصصی ایراپن پیش بینی می‌شود و بر اساس این برنامه تخصصی عوامل بروز خطر بیماری‌های قلبی عروقی برای گروه هدف مورد سنجش قرار می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: دلایل بروز بیماری‌های قلبی در جوانان +راهکار‌های پیشگیری و درمان


خطر سنجی بیماری های قلبی عروقی افراد بالای ۳۰ سال 

حجت زاده گفت: خطر سنجی افراد بالای ۳۰ سال که جزء گروه هدف وزارت بهداشت قرار می‌گیرند در پایگاه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت برنامه ایراپن اجرا می‌شود، در این مراکز فاکتور‌ها مانند میزان فشار خون و دیابت افراد مورد بررسی قرار گرفته و خطر سنجی برای آن‌ها انجام می‌شود.

ﻛﺎرﺷﻨﺎس ﻣﺴﺌﻮل ﮔﺮوه ﭘﻴﺸﮕﻴﺮی از ﺑﻴﻤﺎری ﻫﺎی ﻗﻠﺐ و ﻋﺮوق بیان کرد: اطلاعات افراد مراجعه کننده به پایگاه‌های بهداشت و بررسی فاکتور‌هایی مانند فشار خون و میزان قند خون آن‌ها ثبت می‌شود و راهنمایی‌های لازم در زمینه بروز بیماری‌های مختلف مانند قلبی عروقی و خطر سنجی برای آنها انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/

بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ ایرانی‌ها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۳:۲۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
پراید آقا پراید قاتل درجه 1
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۳۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
اینی که گفتید میشه قاتل شماره2 ایرانی ها قاتل شماره یک پرااااااااااااااااااااااید است پراید.
Germany
ناشناس
۰۰:۱۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
از بس روغن نباتی تراریخته خورد ملت می دهند جوانان هم با سوسی وکالباس خوشونو تحویل عزرائیل می دهند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
همش بخاطر فکر وخیال و استرس و خوراکی های مضره.روز به روز بیشتر هم میشه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۱:۰۷ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
سبک زندگی سالم = سبک زندگی اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۰ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
قاتل ما ایرانی ها . دروغ . اختلاص . گرانی بیخود . بی پولی و فشار همه جانبه زندگی اقساطیمون همین و والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۸ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
سكته داره مملكتو درو ميكنه و پير و جوون هم نميشناسه
آخرین اخبار