به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر پروین میرمیران اظهار داشت: بررسی نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران نشان داده است که داشتن یک رژیم غذایی سالم در کودکان و نوجوانان میتواند باعث جلوگیری از بروز سندرم متابولیک در این گروه سنی شود.
وی توضیح داد: سندرم متابولیک مجموعهای از عوامل شامل چاقی، افزایش قند خون، اختلال در چربیهای خون و اختلال در میزان فشارخون است که احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و در نهایت مرگ و میر ناشی از آنها را افزایش میدهد.
به گفته این استاد دانشگاه؛ در دهههای اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی افراد، شاهد افزایش جمعیت مبتلایان به سندرم متابولیک و در نتیجه روند رو به رشد معلولیتها و مرگهای ناشی از آن هستیم.
میرمیران، کودکان و نوجوانان را از جمله گروههای سنی بسیار آسیبپذیر در مقابل سندرم متابولیک برشمرد که ابتلا به بیماری مذکور بازده این افراد را در بزرگسالی کاهش میدهد و با توجه به فراوانی شیوع این بیماری باعث کاهش بهرهوری اجتماعی نیز خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت شناسایی عوامل ایجادکننده سندرم متابولیک به منظور یافتن راههای پیشگیری از آن خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه به تازگی توانسته است براساس نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران؛ اثرات تغذیه بر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کودکان را اثبات کند.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و مجری طرح مذکور در این خصوص اظهار داشت: در این طرح با بررسی کیفیت رژیم غذایی و رابطه آن با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان مشخص شد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم طراحی شده به میزان ۶۵ درصد احتمال بروز سندرم متابولیک را کاهش میدهد.
این استاد دانشگاه با اشاره به معیارهای ارزیابی و مقایسه رژیم غذایی سالم خاطرنشان کرد: در این مطالعه برای هر فردی که مقدار غلات، سبزیجات، میوهها و لبنیات بیشتری مصرف کند، امتیاز مثبت در نظر گرفته میشود و برای فردی که مقدار بیشتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میانوعدههای شیرین، نوشابههای شیرین، میانوعدههای شور و فست فود استفاده کند، امتیاز منفی کسب میکند. در نهایت گروهی که امتیازات بیشتری کسب کنند احتمال آنان به سندرم متابولیک کمتر خواهد بود.
وی در ادامه سخنان خود بر اهمیت نتایج این طرح و همچنین آگاهی از این مطلب که چه نوع رژیم غذایی باعث جلوگیری از بروز بیماری در کودکان و نوجوانان میشود تاکید کرد.
میرمیران با بیان اینکه یافتههای این مطالعه در ارزیابی سریع رژیم غذایی کودکان کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: یک رژیم غذایی سالم برای کودکان باید حاوی مقدار کافی غلات، سبزیجات و میوهها، لبنیات و مقدار کمتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میانوعدههای شیرین یا شور، نوشابههای شیرین و فست فود باشد تا فرد مورد نظر از نظر تغذیهای رژیم غذایی سالمی داشته باشد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/