رضا حاجیآبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس، در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نمایشگاههای استانی کتاب گفت: علیرغم اینکه برخی ناشران به شرکت در نمایشگاه های استانی کتاب تمایلی ندارند، برخی ناشران از حضور در این نمایشگاه ها استفاده مطلوبی کرده اند. اغلب نمایشگاه های استانی کتاب به محلی برای عرضه کتاب های کمک درسی یا کتاب هایی که از روی کتاب های ناشران بزرگ کپی شدند، تبدیل شده است. همچنین این نمایشگاه بازاری برای کتابهای گروه خاصی از ناشران است که آسیب هم می زند. آسیب این دسته از ناشران هم به دلیل انتشار ناقص کتاب های ترجمه از ناشران بزرگ و هم در زمینه عرضه کتاب های کمک درسی و آموزشی است.
او افزود: اتفاقات خاصی در زمینه کمک های دولتی به ناشران و مخاطبان در نمایشگاه های استانی رخ می دهد. اتفاقاتی که به شکل خرید و فروش بن کتاب در نمایشگاه دیده می شود. نمایشگاه های استانی کتاب هم از نظر تعداد ناشرانی که به این نمایشگاه می آیند و هم محیطی که در آن برگزار می شود، دایره کوچکتری نسبت به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است. با توجه به وسعت و تعداد ناشران حاضر در نمایشگاه، وقوع اتفاقاتی چون خرید و فروش بن کتاب در این نمایشگاه ها اتفاق بزرگی است. با توجه به این اتفاقات نمی توان به نمایشگاه های استانی کتاب برچسب آسیب زننده بودن زد.
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس با اشاره به اینکه همین حضور ناشر در نمایشگاه های استانی کتاب و ارتباط گرفتن با مخاطب استانی باعث می شود نشر شناخته شود، بیان کرد: مسئله سود حاصل از کتاب برای ما در هنگام حضور در نمایشگاه های استانی کتاب مطرح نبود. برای ما این مسئله مهم بود که بتوانیم با مخاطبان کتاب در کل کشور مستقیم ارتباط برقرار کنیم. بحث خالی کردن انبارها و اینکه ناشر بتواند کتابش را در نمایشگاه های استانی کتاب بفروشد، برای ناشران مطرح است. نمی خواهیم این فتوای کلی را برای نمایشگاه های استانی کتاب صادر کنیم که این نمایشگاه ها آسیب زننده هستند.آن هایی که می خواهند تخلف کنند در هرجایی که باشند تخلف می کنند و کارهایی مانند فروش کتاب ناشران دیگر یا لوازمی غیر از کتاب را انجام می دهند.
حاجی آبادی ادامه داد: برگزار کنندگان نمایشگاه های استانی کتاب در زمینه انتخاب ناشران و موضوع کتاب ها دقت کنند. تلاش کنند ناشران از تمام طیف ها در این نمایشگاه ها حاضر شوند. خود ناشران هم گزیده تر کتاب هایشان را برای عرضه در نمایشگاه های استانی کتاب انتخاب کنند.اگر خود ناشران و کسانی که در نمایشگاه هستند با هم تعامل داشته باشند، کارکرد این نمایشگاه ها دوباره بازتعریف می شود. نزدیک سی سال است نمایشگاه کتاب را چه در سطح بین المللی و چه استانی برگزار می کنیم بدون اینکه یکبار آن را بررسی کنیم.
انتهای پیام/